TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 192 firmanın katılım gösterdiği fuarın açılışına, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, ilçe belediye başkanları, oda ve inşaat sektörünün temsilcileri katıldı.

Türkiye'de şu anda ekonominin ve ticaretin lokomotifinin inşaat sektörü olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "İnşaat sektörü Türkiye'de ekonominin şah damarıdır. İnşaat sektöründeki gelişmeler sadece ticaret olarak değil kentlerin gelişimine, yapıların daha kaliteli hale gelmesine ve deprem yönetmeliğine uygun yapılması, ülkemiz ve insanlarımız açısından çok önemlidir" dedi.
İnşaat sektörünün sürekli değişim ve gelişim içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, "İnsanların ihtiyaçlarındaki farklılıklar, çevre bilincinin artması ve ekolojik dengenin bozulmaması yönündeki hassasiyetler, inşaat sektörünü her geçen gün daha da geliştirmektedir. Bu tür fuarlar sektördeki gelişimi ve değişimi görebilmek için büyük bir fırsat. Aynı alanda üretim yapan firmalar arasında rekabeti arttırmak ve firmaların kaliteyi yükseltmesi açısından, sektördeki yeniliklerin bir arada sergilenmesi çok önemli. Bu fuarlar ayrıca, belediye başkanlarımızın da ufkunu açması açısından ayrı bir önem teşkil ediyor. Fuarın inşaat sektörümüze ve bölgemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.