Adana'da bu yıl ilki gerçekleştirilecek "Mobilya Zirvesi" 8 Mayıs'ta mobilya sektörü temsilcilerini bir araya getirecek. Adana mobilya sektörünün, tasarım, üretim ve satışına kadarki süreçte yaşadığı sorunların konuşulacağı ve alanında uzman kişilerin görüşlerinin sunulacağı zirve, Adana mobilyasının markalaşma sürecine katkı sağlamayı hedefliyor.

Home & Office Concept dergisi ve Öncül Sefa İletişim Hizmetleri'nin düzenlediği Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Adana Mobilyacılar Sitesi ve Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD)'nin katkılarıyla 8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek "Mobilya Zirvesi"nde, Adana'da faaliyet gösteren mobilyacıların sektör sorunları ele alınacak.

Mobilya sektörüyle ilgili sorunların ve yapılabilecek yeniliklerin uzman görüşleriyle tartışılacağı zirvede, konusunda uzman konuşmacılar, tasarım, markalaşma, pazarlama, satış gibi konuları sektör temsilcileriyle paylaşacak.

"Tasarımın markaya ve pazarlamaya olan katkısı", "Mobilyada marka olmak… Nasıl?", "Zirveye ulaşanlar: Başarı öyküleri", "Nasıl mağaza açarım, bayilik veririm?", "Sektörün sorunları, çözüm önerileri, dünya nereye gidiyor?" ve "Tüm yönleriyle İnegöl Mobilyası'nın başarı süreci" gibi konular, zirvenin ana başlıklarını oluşturacak.


Öncül: "Amacımız, sektörün gelişimine katkı sağlamak"

Öncül Sefa İletişim Hizmetleri Ajans Eş Başkanı Mustafa Öncül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, etkinliği hazırlarken mobilya sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Öncül, Adana mobilya sektörünün güçlü bir üretim hacmine sahip olduğunu, Türk mobilya sanayi içerisinde ilk 6'da yer aldığını belirterek, "Yıllık 800 milyon liraya yaklaşan üretim, 30 milyon dolarlık dış ticaret hacmi bulunan Adana mobilya sektörü, 30 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Ortadoğu'nun merkezi konumunda bir lokasyonda yer alan Adana'nın, gerek iç pazarda gerekse ihracatta önü çok çok açık. Ancak sektörün tasarıma, markalaşmaya, satış ve pazarlamada çağın gerektirdiği profesyonel açılımlara ihtiyacı var. Ancak bu şekilde katma değeri yüksek ürünler üretebilir, dünya ile rekabet edebiliriz." dedi.

Mustafa Öncül sözlerine şöyle devam etti:

"Adana mobilya sektöründe faaliyet gösteren üreticiler ve satıcılarla yaptığımız görüşmelerde, sektörün sorunlarını, eksik yanlarını dinledik. Sektörün gerek Türkiye'de, gerekse dünyadaki gelişimine baktığımızda, eksikleri daha rahat görüp, gerçekçi tespitler yapılabiliyor. Adana Mobilyacılar ve Marangozlar Odası, Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği, Mobilyacılar Sitesi gibi kurumlarla iş birliği yapıp, görüş alışverişinde bulunarak Mobilya Zirvesi'ne hazırlanıyoruz. 8 Mayıs'ta, Otel Seyhan'da yapacağımız zirvenin Adana Mobilya sektörüne değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz."

Mobilya Zirvesi ile ilgili ayrıntılı bilgi, Öncül Sefa İletişim Hizmetleri'nden, www.mobilyazirvesi.com adresindeki internet sitesinden ya da Zirve'nin sosyal medya hesaplarından alınabiliyor.