Adana Mobilyacılar Sitesi'nde faaliyet gösteren 25'i aşkın firma bir araya gelerek “Adana MobiCity” markasını kurdu. Güney’in ilk ve tek mobilya AVM’si Adana MobiCity”nin açılış ve tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışa katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana ve bölgesine ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir markanın doğduğunu vurguladı.

Adana’nın önde gelen mobilya markaları tarafından oluşturulan “Güney’in ilk ve tek mobilya AVM’si Adana MobiCity”nin açılış ve tanıtım toplantısı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek’in katılımı ile gerçekleşti.

Adana ve bölge ekonomisine çok değerli katkılar sağlayacak olan Adana MobiCity’nin açılışında konuşan Akyürek, Adana’da yeni bir markanın doğduğunu ifade etti. Ülkede yaşanan riskli durumları aşmanın tek yolunun birlik olmaktan geçtiğini söyleyen Akyürek, “Adana’daki mobilyacılar ailesi “Adana MobiCity” adıyla yeni bir marka oluşturuyor. Adana’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Böyle bir atılımda bulunduğu için mobilyacıları, mobilya sektörünün Adana’daki temsilcilerini kutluyorum” dedi.

Teknolojinin gelişimi ile birlikte insanların yaşam standartlarının ve taleplerinin artığının altını çizen Akyürek, “Tüketicinin taleplerine cevap verecek her türlü oluşum üreticilerin ve pazarlamacıların işidir. Adana mobilya sektörünün Türkiye’de ve dünyada marka olmasının öncelikli adımlarından bir tanesi de bu markanın oluşturulmasıydı. MobiCity markasının oluşturulması ve tanıtımı ve mobilya üreticilerine katkısı göz önüne alındığında önemli bir adımdır diye düşünüyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak biz dün olduğu gibi bundan sonra da mobilyacıların ve diğer sektörün mensuplarının her şekilde destekçisiyiz” diye konuştu. 

“Adana mobilya sektörü yıllık 750 milyon lirayı aşan bir üretim hacmi ile çalışıyor”

Adana MobiCity’nin lansmanında açış konuşmasını yapan Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, mobilya sektörünün Adana ekonomisinin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu hatırlatarak Adana mobilya sektörünün, Türkiye’de ilk 5 arasında yer aldığını vurguladı.

Avcı, Adana mobilyasının gerek ihracatta, gerekse iç pazarda talep görmesinin mobilyacılar kadar tüm Adanalıları gururlandırdığını belirterek, “Adana mobilya sektöründe bugün, 2 binin üzerinde firma, 30 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayarak yıllık 750 milyon lirayı aşan bir üretim hacmi ile çalışıyor. Adana mobilya sektöründe, Mobilyacılar Sitesi’nin çok özel bir yeri vardır. 1990 yılında kurulan Adana Mobilyacılar Sitesi, bugün sadece Adana ve Çukurova bölgesi ile sınırlı kalmayıp; Akdeniz, Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu’nun önemli kentlerini içerisine alan çok geniş bir coğrafyadaki mobilya müşterilerine ürün satmaktadır. Adana Mobilyacılar Sitesi’nin D-400 Karayolu’nun ve TEM Otoyolu’nun şehir içi bağlantısının hemen yanında yer alması, siteye olan ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Bu lokasyon avantajı, Adana içinden olduğu kadar, Konya’dan Şanlıurfa’ya uzanan bir hat üzerindeki büyük illerden de, perakende mobilya müşterilerinin, en fazla birkaç saatlik karayolu yolculuğu ile Adana Mobilyacılar Sitesi’ne kolayca gelmelerine olanak tanımaktadır” dedi.

“Birlikte yaptığımız bu güç ve yürek birliğine ‘Adana MobiCity’ adını verdik”

Adana Mobilyacılar Sitesi’nin 30’uncu yılını kutlamaya hazırlandığını vurgulayan Avcı, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bugün, site bünyesinde faaliyet gösteren bir grup mağaza olarak çok büyük bir projeyi hayata geçirmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılın ilk günlerinde güzel bir yola çıktık. Birkaç ay önce, birkaç mağaza ile çıktığımız bu güzel yolda, aramıza katılan arkadaşlarımızla sayımız kısa zamanda 23’ü buldu. Az önce arkadaşlarımız, bu sayının 25’e ulaştığını söyledi. Eminim ki bu sayı çok kısa bir zamanda hızla artacak ve 40’lı, 50’li, 60’lı adetleri telaffuz etmeye başlayacağız. Adana’yı seven, mobilya sektörüne gönül vermiş, kent ve bölge ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşayan arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız bu güç ve yürek birliğine ‘Adana MobiCity’ adını vererek, Güney’in ilk ve tek mobilya AVM’sini oluşturduk. Bugün, Adana MobiCity çatısı altında sayısı 30’a yaklaşan mağaza, yaklaşık 30 bin metrekare teşhir ve sergi alanında 5 binden fazla ürünü mobilya tüketicisiyle buluşturuyor. Verdiğim sayısal değerler bugün ve bu saat içindir. Bu değerler önümüzdeki günlerde artacak, Adana MobiCity hızla büyümeye devam edecektir.”

Mobilyacılar Sitesi'nde düzenlenen açılış törenine, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Mobilyacılar Sitesi Başkanı Sırrı Geçgel, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Bayram, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güldiker, Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikçi ve çok sayıda mobilyacı katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, pasta keserek açılışı kutladı.