Divan Otel’de düzenlenen 50.Yıl Ödül Töreni ve İftar Yemeği’ne, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, meslek ve sivil toplum kuruluşları başkanları, bürokratlar ve sanayiciler katıldı.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın ev sahipliğindeki etkinlikte, Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu, TİM’in 1000 başarılı ihracatçı firması ve En Hızlı Büyüyen 100 şirket arasına girme başarısını gösteren firmalar ile meclis üyelerine plaketleri verildi
ADASO 50.Yıl Pastası’nın kesildiği etkinlikte, Çukurova Üniversitesi ile “Uygulamalı Kimya Eğitimi ve Staj İşbirliği”, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile  “İşletmede Beceri Eğitimi ve Staj İşbirliği” protokolleri imzalandı. 
Kıvanç: 50. Yıl gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz
ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Sanayi Odası’nın 50. Yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ADASO’nun bölge ve ülke sanayisinin gelişmesi yönünde öncü rol oynadığını, ilin ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerine en büyük desteği veren kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Kıvanç, “Odamızın kuruluşundan bugüne kadar hizmet eden üyelerimize şükranlarımızı sunuyor, vefak edenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Adana’nın sanayileşme sürecine öncülük ettiğini, Türkiye’de sanayileşmenin hikayesini yazan birkaç kentten biri olduğunu vurgulayan Kıvanç, “Bizler Adana’nın gelişimi için çalıştık.  Rekabeti işbirliğine çevirdik; birlikte kazanmayı öğrendik; küresel ekonomide tek firma değil; Adana markası olarak güçlü olduğumuza inandık.  Dileğimiz ve isteğimiz odur ki; sizlerden aldığımız mirası çok daha yukarılara taşıyabilelim.  Bizden sonra gelecek nesiller de bizleri sizlere duyduğumuz hayranlıkla ansın; İlimiz kazansın. Ülkemiz kazansın” diye konuştu.
Vali Demirtaş: Adana sanayide lokomotif şehir
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’nın sanayide lokomotif şehirler arasında yer aldığını, bunda Adana Sanayi Odası’nın büyük katkıları olduğunu söyledi. Vali Demirtaş, “Elli yıldır Adana’da yatırım, üretim, istihdam ve ihracat kavramlarının içini dolduran ve bu kavramlara şekil veren Adana Sanayi Odası’nın birbirinden kıymetli iş adamlarına teşekkür ediyorum. Kazandığımız bu elli yıllık tecrübenin, nice elli yıllar için ciddi bir temel oluşturmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Demirtaş, Cumhuriyetin 100’üncü yılında, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek gibi, çok önemli bir 2023 vizyonun bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu

“Şüphesiz ki, 2023 hedeflerinin hayata geçmesi; mili bir yatırım, üretim, istihdam ve pazarlama seferberliğiyle mümkün olabilir. Rekabet gücü yüksek, katma değerli ürünler üretmeli ve pazarlamalıyız. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, Adana Sanayi Odamızın birbirinden değerli iş adamlarının gözlerinde bu azim ve kararlılığı görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesile ile bir kez daha Adana Sanayi Odası’nın kuruluşunun 50. Yılını kutluyorum. Ödül alan tüm iş adamlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”
Başkan Sözlü: Sanayileşmenin önemi tartışılmaz
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yaptığı konuşmada, Sanayi Odalarında 50. Yılın önemli olduğunu belirterek, Adana Sanayi Odası camiası ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sanayileşmenin ülkenin gelişmesindeki önemini vurgulayan Başkan Sözlü, “Gerçekten üreterek zengin olanlar Türkiye’de helallik tartışması noktasında en az tartışılacak kuruluşlardır. Çünkü üretmek de üretime talip olmak da zordur. Çeşitli altyapı hamlelerine girip para kazanabilirsiniz. Başarılı projeler sunabilirsiniz ama kalkınmada sürekliliği sağlayacak, teknolojiyi getirecek olan sanayi kuruluşlarıdır. Üretenler, tuttuğumuz oruç, kıldığımız namaz gibi ülke ekonomisi ve refah toplumu için milletler arasında hak ettiğimiz yere varmak için önemlidir” görüşü dile getirdi.