Adana Sanayi Odası’nın davetlisi olarak 10. Adana Tarım Fuarı’na katılan Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov ile beraberindeki heyet üyeleri Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Zaporijya Heyeti’ni Adana’da görmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Adana ile Zaporijya arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik gerçekleşen ikinci buluşmayı önemsediğini ve sevindirici olduğunu belirten Kıvanç,  imzalanan işbirliği anlaşmasının ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Kıvanç, Adana ve Zaporijya kentlerinin önemli benzerlikler gösterdiğini, her iki şehrinde tarım ve sanayi anlamında önemli potansiyel taşıdığını belirterek, özellikle yağlı tohumlar, demir çelik ve makine sanayinde faaliyet göstermekte olan firmaların önemli bir sinerji yaratabileceğini, ifade etti. 

Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov, endüstriyel açıdan çok gelişmiş olan iki kentin ekonomik yapılarının da benzer özellikler taşıdığını, bunun ilişkilerin geliştirilmesi için önemli fırsat yarattığını belirtti.

Zaporijya’da faaliyet gösteren az sayıda Türk firması bulunduğunu belirten Shamilov, anlaşmanın kentlerin yanı sıra iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artmasına da imkan yaratacağını kaydetti.

Adana Sanayi Odası Başkan yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök, İsa Tuzcu ve Süleyman Baş ile Genel Sekreter Bora Kocaman’ın hazır bulunduğu ziyaretin anısına,  karşılıklı plaket ve hediyeler verildi.

Zaporijya Heyeti’nde yer alan ve tarım sektörünün yanı sıra elektrik, metalürji, makine üretimi konusunda faaliyet gösteren firma temsilcileri ile Adana Sanayi firmaları arasında ikili görüşmeler ve fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi.

Adana’dan Ukrayna’ya bu yılın ilk 9 ayında yapılan ihracat 13 milyon dolar oldu. İhracat kalemleri arasında önemli bölümü narenciye ve yaş sebze meyve oluştururken, bunları makine aksamları ve tekstil ihracatı izledi.