Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürlüğü’nce kentin özellikle suç işleme oranının yüksek olduğu bölgelerinde yaşayan öğrencilerin elinden tutularak topluma kazandırılmasını amaçlayan“Biz Ebruyuz” projesinin çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

“Biz Ebruyuz” projesinin sivil toplum tarafından dernek çatısı altında sahiplenilerek yürütülmesininin önemine vurgu yapan Vali Coş, “Sosyal sorumluluk anlayışımız çerçevesinde özel sektörümüz tarafından yapılan örnek çalışmalarla, genç kıymetleri ellerinden tutarak, küçük desteklerle faydalı alanlara yönlendirmiş oluyor, yetişmiş insan gücümüzü karşıladığımız gibi onları kötülüklerden uzak tutuyor, topluma kazandırmış oluyoruz. Bu çalışmalarda Sanayi Odası ile diğer meslek ve sivil toplum kuruluşlarımızın örnek bir tavır ve davranış sergileyeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

GÜRKAN: SUÇ OLUŞUMUNU ÖNLEMEYİ HEDEFLİYORUZ

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da, Adana’nın vatandaşların da desteğiyle güvenli, yaşanabilir kentler arasında hızla yerini aldığını söyledi.

Suç ve suçlu ile mücadelede, polisiye önlemlerin tek başına başarılı olmasının mümkün olmadığını, mutlaka halkın katılımının gerektiğini belirten Gürkan, tüm toplum kesimlerinin desteğini alarak suç oluşumunun önlenmesi ve suç işleme ortamının ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların yoğun biçimde sürdürüldüğünü bildirdi.

Uyuşturucu ile mücadelede uygulanan projeler sonucu 23 madde ve 17 eroin bağımlısının kurtarıldığını, ailelerin ve halkın desteği sağlanarak bu mücadelede sağlam altyapı oluşturulduğunu anlatan Gürkan,  bu bölgelerde öğrenim gören çocukların üniversite sınavına hazırlanması ve topluma kazandırılması hedefiyle “Biz Ebruyuz Projesi”ne hayata geçirdiklerini vurguladı.

Bu hedefin büyütülmesi ve gerçekleştirilmesi, çalışmaların sivil toplum tarafından yürütülmesi için “Biz Ebruyuz Derneği”nin kurulduğunu belirten Gürkan, bu yıl için 1000 öğrenci hedefinin konulduğunu, her işadamının bir öğrenciye destek vermesinin amaçlandığını ifade etti.

Gürkan, huzurlu ve güvenli kent, mutlu toplum oluşturulmasına yönelik toplumsal projeleri uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.

 

GÜNDOĞDU: SAHİP ÇIKALIM, TOPLUMA KAZANDIRALIM

Adana Biz Ebruyuz Derneği Başkanı Gökhan Gündoğdu ise yaptığı konuşmada, derneğin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

 “Sayın Valimizin vizyonu, Emniyet Müdürümüzün enerjisi ile önemli işlere imza atıldı. Bu işin bizler tarafından sahiplenilmesi, omuz vermemiz gerektiği hasıl oldu. Taşın altına elimizi koyup işe koyulduk” diyen Gündoğdu, Valilik tarafından tahsis edilen binanın eğitim merkezine dönüştürülmesi için çalışmaların devam ettiğini, yıl sonunda faaliyete geçirileceğini bildirdi.

Gündoğdu, özel sektörde 1000 lira olan bir yıllık üniversiteye hazırlık maliyetini derneğin 400 liraya gerçekleştireceğini belirterek, Adana Sanayi Odası Meclisi üyelerine “1000 öğrencimize sponsor arıyoruz. Gelin bu öğrencilerimize bir yeni yıl hediyesi verip sahip çıkarak geleceğe hazırlayalım, topluma kazandıralım” çağrısı yaptı.

Adana Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda, Biz Ebruyuz Derneği Başkan Yardımcıları Şule Özülkü ve Süleyman Sönmez, Yönetim Kurulu üyeleri Remzi Kar, Suzan Ordu, Sebahattin Yumuşak, Aslan Gülter ve Bekir Kandil hazır bulundu.