Beraberinde İl Başkan Yardımcıları Ali Sarar, M.Ali Özmansur, İsa Bozkurt, Ayhan Benlice, Harun Çolak ve Yönetim Kurulu Üyesi İsrail Avcu ile birlikte Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'na gelen Ak Parti İl Başkanı Yeni'yi, Birlik Yeni Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Tatlıcılar Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı karşıladı.

Adana Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce, Tarsus Şoförler Odası Başkanı Duran Şen, Adana Şoförler Odası 2.Başkanı Yusuf Şen, Pozantı Şoförler Odası Başkanı Özcan Yıldırım, Denizli Dolmuş Koop Başkanı Navaf Ok'un da bulunduğu ziyarette konuşan İl Başkanı Av.Yeni, Merhum Birlik Başkanı Kazım Barışık'ın Adana için sembol olmuş unutulmaz bir isim olduğunu belirterek, "Tüm esnaf ve sanatkar camiasının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Beklenmedik bir ölüm oldu. Rabbim inşallah, korktuğundan korur, umduğuna nail eder. Biz cenazeye gelmiştik, ama taziyeye İl Başkanları Toplantısına gittiğimiz için gelememiştik"dedi.

 Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, nazikane ziyaretlerinden dolayı İl Başkanı Yeni'ye teşekkür ederken, Merhum Başkan Barışık'ın sadece Adana değil tüm ülkede sevenlerini derin üzüntüye boğduğunu söyledi.  Sözütek, "Biz de, Efsane Başkanımız Kazım Barışık'ın bıraktığı yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu yolda sizlerin de desteğini bekliyor ve istiyoruz"diye konuştu.

Ziyarette, gündemdeki memleket meseleleri ve başta kaçak suriyeli esnaflar, metro, ulaşım ve ucuz ekmek, devlet kurumlarında kayıtsız çalıştırılan esnaf sorunlarıyla ilgili de sohbette bulunuldu. Başkan Sözütek, İl Başkanı Yeni'yi hizmet binasının kapısına kadar inerek uğurladı.