AGİAD önderliğinde, Adana Sanayi Odası (ADASO) ve 'alibaba.com' sitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinliğe üst düzey CEO'lar ve iş dünyası temsilcileri katılacak. Seminerde ihracatın arttırılması için neler yapılacağı ve yol haritaları tartışılacak. 
'DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ'
3 Kasım Perşembe günü 13.30 ve 17.30 saatleri arasında ADASO Toplantı Salonu'nda yapılacak etkinlikle ilgili konuşan AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, kent, bölge ve ülke ekonomisinin kalkınması için sürekli bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. AGİAD üyelerinin 242 ülkeye, 44 milyar dolarlık ihracat yaptığını anımsatan Gülümsün Adalı, bu rakamın sevindirici olduğunu belirtirken, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirebilmek için daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. 
ETKİNLİĞE ÇAĞIRDI
İstihdamın arttırılması, ekonomide kalkınma sağlanması ve ihracat potansiyelinin değerlendirilmesi için önemli bir etkinliğe imza attıklarına dikkat çeken Gülümsün Adalı, "AGİAD önderliğinde, ihracatçıları buluşturan 'alibaba.com' sitesi ve ADASO işbirliğiyle ihracatı arttırma hedefiyle neler yapılması gerektiğini tartışacağımız bu etkinliği çok önemsiyoruz. 3 Kasım'da ADASO'da gerçekleştirilecek bu etkinliğe üst düzey CEO'lar ve iş dünyası temsilcileri katılıp ihracatın arttırılması için neler yapılacağını konuşacak. Üyelerimizin ve iş dünyası temsilcilerinin işletmeleri ile dünya pazarlarına ulaşmak için gerekli en pratik bilgileri bulabileceği bu etkinliğe herkesi bekliyoruz" dedi. 
KİMLER KONUŞACAK?
3 Kasım'da ADASO binasında yapılacak 'Yeni Dünya Düzeninde Dış Ticaret' konulu seminerde önemli isimler ihracatla ilgili önerilerini sunup neler yapılabileceğini anlatacak. Seminerde AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı ve ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, açılış konuşmasıyla konuklara seslenecek. 'Alibaba.com' Sitesi Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat'ın 'Yerel ve Global Fırsatlar' konulu semineriyle başlayacak etkinlikte, Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman 'Vestelin Marka Yolculuğu', E-Glober Genel Müdürü Orkan Aytulun 'Dış Ticarette Yeni Dünya Trendleri' ve PTT Posta ve Kargo Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Sabahattin Vural 'Lojistiğin Ticaretteki Önemi' konulu sunum yapacak. Funda Baydar ve Özlem Coşkun 'Türk Eximbank'ın İhracattaki Rolü', KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa Ali Yurdupak 'İhracatta Devletin Rolü' konu başlıklı seminer verecek. Özdemir Gümrük firmasından Şaban Kaan Özdemir de 'Dış Ticarete İlişkin Süreçler ve Fırsatlar' konulu sunumuyla etkinlikte yer alacak.