Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) üye işyerlerinde çalışanlara yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ düzenledi.

Çalışanlara; işyerlerinde karşılaşabilecekleri riskler ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgilerin verildiği eğitimi Endüstri Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı, Baş Denetçi Erhan Ariş verdi.

 

AGİD toplantı salonundaki eğitimde konuşan Erhan Ariş, yasal hak ve yükümlülükler, güvenlik işaretleri, kişisel koruyucu donanımlar ve İSG kültürü artırma konularına da değindi. İş kazası ve meslek hastalıklarına sebep olabilecek tehlikelerin sanıldığından daha yakın olduğunu ifade eden Ariş, “Bu sebeple sadece birilerinin zorlamasından dolayı değil, kendi istek ve bilincimizle iş kazası ve meslek hastalıklarına önlem almamız gerekir. İSG konusunda kesin çözüm için ancak toplumsal bir hareketle çözüm üretilebileceği için sağlık ve güvenlik bilinci temelinde bir yaşam biçimi ile hepimize görev düşmektedir.” dedi.

 

 Eğitim sonunda çalışanlara sertifika da verileceğini belirten Erhan Ariş, “İşyerlerinde yönetici olarak çalışan katılımcılara sıfır kaza hedefinin ancak işleyen bir yönetim sistemi ile sağlanabileceği, bu nedenle yönetim sistemlerine önem verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.