Adana Kamu müteahhitleri geçtiğimiz hafta içerisinde TÜİK, MÜFTÜLÜK, KALKINMA AJANSI ve İDARE MAHKEMESİ Hâkimi Ömer Alp Özcan ziyaretleri vardı. Hafta sonu ise Akamder yönetim kurulu üyesi Çetin Batu başkanlığında dernek binasında toplantı yapıldı.
Yoğun ziyaret ve istişare ziyaretlerinin ilki TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı) na yapıldı. Burada Akamder ve TÜİK işbirliği konuşularak birkaç konuda mutabakata varıldı. Araştırma ve istatiksel bilgilerle Adana ve sektörün faydasına olacak araştırma sonuçları için iş birliği anlaşmasına varıldı. TÜİK Bölge Müdürü D. Ali Şahin Akamder ziyaret ve hassasiyetine teşekkür ederek bu tür çalışmalara ve işbirliklerine her zaman hazır olduklarını vurguladı.
Akamder çalışmalarının diğer günü Adana Müftülüğü idi. Akamder olarak hem yeni Müftülük Binası, hemde yeni Müftüsü Hasan Çınar’ a hayırlı olsun ziyaretleriyle sürdü. Ziyarette Akamder olarak Adana Müftülüğüne her zaman yardım ve desteğe hazır olduklarını vurgulayan başkan Mustafa Karslıoğlu yakın geçmişte yaşanan Din sömürülü FETÖ olaylarından sonra Müftülüğe daha çok iş ve çalışma düştüğünü vurguladı.

Akamder; Çukurova Kalkınma Ajansı Bölgesi Genel sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile daha önceki dönemlerde de işbirliği içinde bazı projeler gerçekleştirmişti. Bu yüzden gayet içten bir ortamda geçen ziyarette yeni çalışma planları üretildi. Ve hemen çalışmalara başlanılması kararı alındı. Ziyaretin amacına hasıl olduğunu vurgulayan Akamder Başkanı Karslıoğlu Çukurova Kalkınma Ajansının hem Adana hem Bölge hem de kendileri için çok büyük önem arz ettiğini açıkladı.
Hafta içi çalışmaları; İdare Mahkemesi Hakimliği görevine başlayan Ömer Alp Özcan a hayırlı olsun ve tebrik ziyareti ile son buldu.
Hafta sonu ise Dernek binasında her hafta bir Yönetim Kurulu Başkanlığında; üyelerle istişare, üyelerin varsa sorunları ile alakalı çalışmalar ve Akamder ziyaretçilerini ağırlama Çetin Batu başkanlığında yapıldı.