ADASİAD (Adana Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği) TS EN 81- 20/50 Asansör standartlarıyla gelen ana değişiklikleri masaya yatırarak Çukurova ve tüm bölge sektör temsilcilerine eğitim verdi.
Geçtiğimiz hafta sonu Asansörcüler önemli bir eğitim seminerinde bir araya gelerek TS EN 81- 20/50 Asansör standartlarıyla gelen ana değişiklikleri ele aldılar. Toplantının ana sponsorluğunu üstlene Türkiye nin en büyük üretici firmalarından olan HAS Elevatör ve CE Mühendislik üstlendi. ADASİAD (Adana Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği) Anemon Otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Çukurova Bölgesinden ve Türkiye nin çeşitli illerinden gelen iştirakçilerin ve sektörün önde gelen müteşebbislerinin katıldığı toplantı yoğun katılımla gerçekleşti. 


Eylül ayında yürürlüğe giren yasayla birlikte Asansörcüler Elektrik Mühendisi Serdar Tavaslıoğlu sunumuyla karşılıklı soru cevaplarla verimli bir etkinliğe imza atan ADASİAD Başkanı Ümit Özlü açıklamasında “Aslında tüm kurumları ilgilendiren, özellikle Belediyelerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğine dikkat çekmek istediklerini, defalarca söyledikleri belgesiz ve yetkisiz kişilerin sektörde boy gösterdiklerini bunu mutlak surette önlemenin insanların can kaybı açısından önem kaydettiğini, Bu mücadele esas olarak vatandaşın can ve mal güvenliği için gereklidir. Dolayısıyla ilgili kurum ve birimlerin gerekli müeyyideleri uygulamaları gerekir. Bu konuda ADASİAD olarak her daim üyelerine ve sektör temsilcilerine her türlü desteğe şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada hazır olduklarının” altını çizdi.
Konuşmaların ve eğitim seminerinin ardından ikramlar ve katılımcılara sertifika töreniyle son bulan toplantının oldukça verimli geçtiği gözlendi.