2013 yılından bu yana ‘kulüp başkanlığı’ görevini başarıyla yerine getiren, hayata geçirdiği proje ve yaptığı çalışmalarla da adından sıkça söz ettiren mimar Ayça Katlav, 5 yıllık bir sürecin ardından görevini, HiltonSA Adana Oteli’nde düzenlenen ve; ‘BPW VIP’ adı verilen bir geceyle Sezi Dağdemir’e devretti.

Geceye; Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, Adana Demirspor eski Kulüp Başkanı Sedat Sözlü katıldı.

Burada konuşan BPW Adana Kulüp Başkanı Ayça Katlav, BPW Kulübü’nün bugün dünya üzerinde 4 kıtada yaklaşık 35 bin üyeye ulaştığına belirterek, BPW’nun vizyon ve misyonu olan; uluslararası anlayış ve iyi niyetin, barış ve adalet öncülüğünü sürdürerek, iş ve meslek sahibi kadınların başarılı olabilmeleri için ekonomik, siyasi, sosyal ve iş hayatında desteklemeye çalıştıklarını söyledi

5 yıllık görev sürecinde kulüp üyeleriyle birlikte oldukça başarılı ve önemli işlere imza attıklarını dile getiren Katlav, konuşmasında Brigham Young’un; “Bir erkeği eğitirseniz, bir adamı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz” sözünü hatırlatan Katlav, kadının toplumsal hayattaki önemine de dikkat çekerek; “Cehaletin en büyük düşmanı kadındır. Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir” dedi.

Başkanlık görevini devralan Sezi Dağdemir de, BPW Adana Kulübü’nde ilk defa bir başkanlık devri yaşandığına dikkat çekti. Dağdemir, “Toplumsal yaşamın içinde var olan kulübümüz, kişiselliğin ötesinde kadınlarımız ve toplumsal düşlerin gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyor. Değerli başkanım Ayça Katlav da bu toplumsal düşlerin gerçekleşmesi için BPW Federasyonu kurallarına uygun olarak, başarılı projelere imza attı” ifadesini kullandı.

Dağdemir, “Geliştirdiğiniz projelerle bizleri onurlandırdınız. Bir dönem titizlikle muhafaza ettiğiniz ve onurla taşıdığınız başkanlık görevini devralmanın gururunu yaşıyorum. İhtiyacımız olduğu her an yardım ve işbirliğinizi bizden esirgemeyeceğinizi biliyorum. Ülkemiz ve Adanamız için hizmet idealini örnek alan, süreklilik arz eden projelere imza atmış olan Ayça Katlav’dan devraldığımız bu bayrağı, daha da iyi bir noktaya taşıyacağız” yorumunu yaptı. Bu güzel ve özel geceye Securitas Güvenlik ve Tuna Çadırcılık tente sistemleri sponsorlukları ile destek verdi.