Avrupa Birliği Genç İstihdamın Desteklenmesi Programı kapsamında Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ‘İş Akademisi’ projesiyle üniversite mezunu 60 gence istihdam sağlanacak. Eğitim kapsamında 60 kursiyere lojistik sektörü alanında genel beceri ve lojistik mesleki eğitim programları Mersin Üniversitesi akademisyenleri tarafından uygulanacak. Eğitimler Mersin Üniversitesi Çiftlikköy kampüsü içinde yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği eğitim salonlarında gerçekleştirilecektir. Son başvuru tarihi 21 Ekim olan eğitim programına katılım için başvurular Mersin Üniversitesinin web adresinden yapılabilecek. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Proje Teknik Ekip Yöneticisi Mesut Salih Uzman, Proje Koordinatörü Esra Uysal, Üniversitesi Temsilcisi Şemsettin Kurtay proje kurulunda yer aldığı ikinci Periyot eğitimler 24 Ekim 2016 tarihinde başlayacak ve yaklaşık 3 ay sürecek. 

PROJEDE 7 AYDA NE YAPTIK?
Başkan Soner Çetin, geçtiğimiz Mart ayında başlayan proje kapsamında, Mersin Üniversitesi ile işbirliği içinde, proje yürütme ekibi, teknik ekip ve proje izleme ekibi oluşturduklarını aktararak, projenin 7 ayını değerlendirdi. Başkan Çetin, “Proje faaliyetlerinin tanıtımının sağlanması için 19 Nisan 2016 tarihinde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledik. Mersin Üniversitesi web sayfasından kariyer portalına yönlendirme hizmeti vermek amacıyla web ara yüzü oluşturduk ve ABC Kariyer Portalını yayın hayatına başlattık. Projeye başvuru yapan 253 kursiyere seçici kurul tarafından mülakatlar gerçekleştirdik. Birinci periyod kurs programımız için 60 asil 20 yedek kursiyer belirledik. Kursiyerlere Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Tece eğitim salonlarında 612 saatlik genel beceri ve lojistik mesleki eğitim verdik. Birinci periyod kursumuza katılan 60 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak, proje ortağımız UND’nin desteğiyle stajlarına işyerlerinde başladı. Katılımcılara, eğitim süreci boyunca 10 Avro günlük ödendi. 10 günlük staj sürecinde de bu ödeme yapılıyor. Yine bu dönem içerisinde Kariyer Destek Masası Gönüllü Grubu oluşturduk. Gruba gerekli eğitim bilgilendirme toplantıları yapılarak yeterlilikleri sağladık. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) bünyesinde Mersin Üniversitesi’nin de desteğiyle Kariyer Destek Masası (KDM) kurarak genç işsizlere iş danışmanlığı hizmeti verdik. Proje kapsamında yer alan uygulamalarımızı web sitesinden duyurarak geniş kitlelerin hizmetten faydalanmasına imkan sağladık. Hazırlanan 300 adet ders kitapçığı ve materyalle kamuoyunun proje farkındalığı yarattık” diye konuştu.

PROJELER DEVAM EDECEK
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, projenin kalan 5 aylık dönemi içerisinde 120 kursiyer için lojistik sektöründe 10 işgününü kapsayan bir staj uygulaması yapılacağını belirterek şöyle konuştu: 
“Mersin Üniversitesi olarak İş Akademisi proje faaliyetlerinin proje bittikten sonra da devamı konusunda çalışmalarımıza başladık. Özelikle bu proje de işbirliği içerisinde çalıştığımız Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlar ile benzer faaliyetleri projelendirmek ve tekrarlamak niyetindeyiz. Geçtiğimiz hafta, yine Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği, ilimizdeki önde gelen birkaç kurum ve Yunanistan’ın önde gelen bir kurumu ile yine AB hibe programları kapsamında engelli vatandaşlarımızın ve kadınlarımızın istihdamını arttırılmasını konu olan bir projeyi hazırlayarak AB komisyonuna sunduk.”