Adana Sanayi Odası’nı Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ayan Kolbay, Adana Fahri Konsolosu ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ile birlikte ziyaret eden Büyükelçi Abzal Saparbekuly, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, yönetim kurulu üyeleri, sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi. Yatırım ve ticari işbirliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kıvanç, “Ekonomik anlamda önemli potansiyel ve fırsatlar var. Bunların değerlendirilmesine arzu ediyoruz. Bunun için de üzerimize düşen görevi yerine getirmek için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Büyükelçi Abzal Saparbekuly, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Adana ziyaretini gerçekleştirdiğini belirterek, Kazakistan’da yerli ve yabancı işadamlarına özel ayrıcalıklar ve teşvikler sağlandığını söyledi. İşletmelerin altyapısından üretime kadar her alanda uygun ortam sunulduğunu ve destekler verildiğini anlatan Büyükelçi Saparbekuly, “Yatırımcılar Çin, Beyaz Rusya, Özbekistan ve Kırgızistan gibi Orta Asya ülkeleri pazarlarına da kolaylıkla ulaşabilme imkanına kavuşacaklardır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi için Adanalı sanayici ve işadamlarını ülkemizde görmekten mutluluk duyacağız” diye konuştu.
Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Nuriddin Amankul ziyaret sırasında ülkesindeki yatırım ve ticaret potansiyeli ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcılar için yüksek seviyede güvenli iş ortamı bulunduğunu belirten Amankul, “Hızlı büyüyen ekonomisi ve nitelikli insan kaynakları, geniş piyasa ve lojistik kolaylığı ile ülkesinde yatırımcılara, yerleşim ve altyapı, devlet teşvikleri, finansal destek ve bürokratik kolaylık, hammadde varlığı ve düşük üretim maliyeti gibi avantajlar sunulmaktadır” dedi.

Kazakistan Büyükelçisi’nin Adana Sanayi Odası ziyaretinde, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Faruk Aytek, Ahmet Özkök, Ahmet Güldiker, Salih Sütcü, Süleyman Baş ve Genel Sekreter Bora Kocaman ile sanayici ve işadamları katıldı.