Çin’in Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Zhu Ghiangyao, Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TÜÇİDER) Başkanı Prof.Dr. Zeyneş İsmail ve Başkan Yardımcısı Demokan Eren, Adana Sanayi Odası’nda Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya gelerek, iki ülke arasındaki işbirliği ve ortak yatırım imkanlarını anlattı.

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Adana’nın sanayi ve tarımda önemli üretim potansiyeline sahip bulunduğunu belirterek, makine, tekstil ve gıda sektörlerinin çok gelişmiş durumda ve modern entegre tesislerin yanısıra, yurtdışına komple fabrikalar kuran tesisler olduğunu vurguladı. Ziyaretin ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandığını, Adana Sanayi Odası olarak her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Sürenkök,  “İşbirlikleri, yatırım ortaklıkları ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi iki ülkenin de menfaatine olacak” dedi.

Çin Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning de, iki ülke işadamlarını ortak yatırım alanlarında buluşturmayı hedeflediklerini belirterek,  ticari ilişkilerin kapsamlı ve çoklu bir şekilde geliştiğini bildirdi. Xiaoning, “Türk işadamlarının Çin’e gidip, Çinli işadamlarımızın da buraya gelip yatırım ve ticaret yapmaları için girişimlerimizi sürdürüyoruz”  diye konuştu.

TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail,  Çin'in dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu, iki ülke arasında İpek Yolu nedeniyle yüzyıllara dayanan bir işbirliği ve dostluğun süre geldiğini ifade etti. İsmail, “Önemli olan iki ülkenin menfaatidir ve dostlukla birlikte iş ilişkilerinin geliştirilmesidir” görüşünü dile getirdi.

Çin Heyeti’nin ziyaretinde, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ercan Karakaya, Yönetim Kurulu üyeleri Civan Serintürk, Fırat Karalı, Kamerhan Dıblan, Kurtuluş Kaynak ve Mahir Alev ile Genel Sekreter Gazi Yılmaz hazır bulundu.