Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, kentimizde 16-18 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ahilik Haftası'nın Esnaf Bayramı havasında gerçekleşmesi için Adanalılara açık davette bulundu. Başkan Sözütek,"Bin yılı aşkın geçmişi bulunan Ahilik kültürünün yaşatılacağı kutlamalara Adanalı vatandaşlarımızın katılım sağlaması bizlere onur verecektir" ifadelerini kullandı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Ahilik Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda esnaf ve sanatkarın bayramını kutladı, Adanalıları kutlamalara davet etti.

Ahi Evran tarafından  temeli atılan Ahilik Kültürü'nün bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Başkan Sözütek, "Ahilik, yiğitlik, mertlik, cömertlik demektir. Ahilik, yardımlaşma, paylaşmak demektir. Ahilik, hak demek, hukuk demek, barış, huzur ve kardeşlik demektir. Türk tarihinde ve geleneğinde önemli bir yer tutan Ahilik teşkilatının temsilcileri olarak miras aldığımız bu kültürü yaşatma ve günümüze uyarlama konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız; Ahilik ilkeleri ışığında, kaliteli mal ve hizmet üreten, kendini yenileyip geliştiren, yaratıcı, rekabet edebilen bir esnaf ve sanatkar topluluğu yaratabilmektir" diye konuştu.

Ahilik kültürünün yaşatılabilmesi adına gelecek kuşaklara doğru aktarılması gerektiğinin altını çizen Başkan Sözütek, "Ahilik kültürünü esnaf bayramında en geniş şekilde hem anlatacak hem de tanıtacağız. Adanalı hemşehrilerimizin, Ahilik kültürünü tanıtacağımız bu etkinliğe gönülden destek vereceğine inancım tamdır" dedi.

Esnaftan da Ahilik Haftası kutlamalarına sahip çıkmasını isteyen Başkan Sözütek, "Ahilik Haftası’nın esnaf bayramına yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için Adana’da hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârlar odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimizden duyarlılık bekliyorum. Bu vesile ile Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramını kutluyor, basta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm Adanalıları etkinliklere katılmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.