Yaldız, “Türkiye nice badireler atlatmış güçlü bir ülkedir. Devlet ve millet el ele olduğu sürece, hiç bir güç Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaşma amacından uzaklaştıramaz” dedi.

Milli birlik ve beraberlik ruhu canlı kaldığı sürece, terör örgütlerinin yenilgiye mahkum olduğunu kaydeden Filiz Yaldız, Türkiye’nin köklü tarihi ve sağlam devlet geleneğiyle her türlü zorluğun üstesinden gelecek, saldırıları boşa çıkaracak bir ülke olduğunu ifade etti.

MİLLETİMİZ TARİHE GEÇECEK BİRLİK BERABERLİK ÖRNEĞİ SERGİLİYOR

Filiz Yaldız, şunları söyledi: ”Ülkemiz uzun süredir çok sayıda terör örgütünün yoğun saldırısı altında. PKK-PDY, FETÖ ve DAEŞ, insanlık dışı eylem, katliam ve saldırılarla Türkiye’yi büyüyüp gelişmekten alıkoymaya çalışıyor. Askerimiz, polisimiz şehit ediliyor, sivil vatandaşlarımız katlediliyor.

Türkiye üzerinde karanlık oyunlar oynanmak istendiğini her birlikte görüyoruz. Bu oyunların bazı dış güçlerce planlanıp desteklendiği de aşikar. Hükümetimizin ve devletimizin teröre karşı verdiği mücadeleyi, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin destekleyen milletimiz, tarihe geçecek birlik-beraberlik örneği sergiliyor. Bu birlik ve beraberlik ruhu devam ettiği sürece, hainlerin emellerine ulaşmaları mümkün olmayacak.

KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Eylemlerinde 7’den 70’e insanlığı hedefleyen, toplumda şiddet korkusu yaratarak, Türkiye’yi zayıflatacaklarını zannedenler, bu topraklardaki bin yıllık kardeşliği bozma emellerine ulaşamayacak.

Türkiye Cumhuriyeti sağlam temeller üzerine kurulmuştur ve kökü dışarıda, insanlık dışı eylemlere imza atan terör örgütlerinin isteklerine, şiddetine boyun eğecek bir ülke değildir.

Şehitlerimiz, kayıplarımız için yas tutuyoruz ve geride kalan gözü yaşlı insanlarımız için büyük üzüntü duyuyoruz fakat Türkiye’nin varlığını ne pahasına olursa olsun sürdüreceğini, büyüyüp güçleneceğini de dosta düşmana haykırmak istiyoruz.

TERÖRE LANET OLSUN

Terör saldırıları nedeniyle toprağa düşen, şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum. Allah’ın izni ve milletimizin gücüyle umutlarımızı canlı tutup, Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacağız.

Vatanımıza, insanımıza saldıranları lanetliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü azatmalarının olanaksızlığını onlara bir kez daha hatırlatıyorum.”