Yaldız, darbe girişimine rağmen rağmen ekonomide büyük sorun oluşmamasının da sevincini yaşadıklarını aktardı. Yaldız, KAGİDER’in başlattığı, Türkiye’de ekonominin yolunda olduğuna ve insanların Türkiye’ye inanmaya devam etmesi gerektiğine dair kampanyanın da yurt içi ve yurt dışında etkili olduğunu açıkladı.

EKONOMİNİN DOĞRU YÖNETİLDİĞİ ORTADA
Geçmişte ‘Anayasa kitapçığı fırlatma’ gibi küçük olumsuzların dahi Türkiye ekonomisinde kriz oluşturduğunu, büyük sorunlara neden olduğunu söyleyen işkadını Filiz Yaldız, “15 Temmuz akşamından bu yana, sadece Türkiye’yi değil, bölgemizi ve dünyayı etkileyen olaylar yaşıyoruz. FETÖ terör örgütünün, ülkemizdeki her kurumun içinde nasıl yapılandığı bir bir ortaya çıkarılıyor ve gereken yapılıyor. Hergün yeni bir gelişme ve adeta deprem gücünde sarsılmalar yaşıyoruz ama çok şükür ekonomimizde büyük dalgalanmalar olmadı. Bu da Türkiye’de ekonominin şu ana kadar doğru yönetildiğinin önemli bir göstergesidir. Zor günleri birlik beraberlik içinde aşacağımıza eminim” dedi.

GİRİŞİMCİ KADINLAR ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR
İş dünyası ve kadın girişimciler olarak; bir ülkenin silahlı kuvvetlerine sızmış şahısların, kendi halkına, polisine saldırmasının şokunu üzerlerinden atmaya çalıştıklarını belirten Filiz Yaldız, “Ülkemizin 2023 ve ötesi hedeflerine ulaşmasının yolu istikrardan, birlik ve beraberlik içinde kalmaktan, daha fazla üretmekten geçiyor. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak ve çağdaş demokrasinin bütün kurumlarıyla işlediği bir ülke inşa etmek hepimizin en önemli görevleri arasındadır. Türk kadınının karar alma mekanizalarında daha yoğun yer alması, ekonomik hayattaki payının artması ve kendi ayakları üzerinde duran kadın sayısının fazlalaşması için köklü demokrasiye ihtiyacımız var. Geçmişte demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde, toplum gelişiminin her açıdan yara aldığı çok iyi hatırlanacaktır. Bizler iş dünyasının girişimci bireyleri ve kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olarak, ülkemizde demokrasinin bir daha kesintiye uğramaması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Cenab-ı Allah ülkemizi kötü günlerden korusun” diye konuştu.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyelerinin yurt içinde ve yurt dışında verdiği, Türkiye’ye olan inancı dile getiren ve pekiştiren mesaja da değinen Filiz Yaldız,  ABD, Kanada, Avrupa, Afrika ve dünyanın pek çok ülkesinde lobicilik faaliyeti başlatıldığını bildirdi. Filiz Yaldız, sözlerini KAGİDER üyesi kadın girişimcilerin dünyanın dört bir yanında dile getirdiği mesajla noktaladı: “

Merhaba, adım Filiz Yaldız. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir kadın girişimciyim. Türkiye, uluslararası yatırımlar ve organizasyonlar için cazip ve ekonomisi güçlü bir ülkedir. Türkiye demokrasiden ödün vermeden ekonomik ve sosyal kalkınma yolunda ilerlemeye devam edecektir . Ben Türkiye'ye inanıyorum; siz de inanın.”