Adana Adanava Otel'de yapılan eğitimler 'Geleceğe Güvenle Bakıyorum' projesi ile genç işsizliği sorununa ulusal düzeyde hazırlanacak raporlarla çare bulacak. Projenin açılışına İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, TOBB Adana KGK Başkanı Rana Dal, İŞKAD Yöneticileri Sema Soykan ve Belgin Özçelik'te katıldı. 
İŞKAD Başkanı Av Elif Doğan Türkmen, "Biz Adana'mızın ve ülkemizin sorunlarına çözümler üretmek üzere çalışan bir STK'yız. Bu nedenle geleceğe dönük tüm stratejik hedeflerimize kadın ve genç girişimciliğini artırmak ile işsizlik sorununa çözüm bulmayı ekledik. Bu nedenle gerçekleştireceğimiz projelerimize Avrupa Birliği'nin doğrudan bizi muhatap alarak destek vermesi bizi çok mutlu etti. 2 yıl içinde 2 ayrı projemize verilen bu destek Avrupa Birliği nezdinde ilki gerçekleştirmemize yol açtı. Bu da bizim yaptığımız projelerin yalnızca Adana ve Türkiye'de değil, tüm Avrupa Birliği'nin gelecek stratejisine uygun projeler olduğunu gösteriyor. İŞKAD Yönetim Kurulu olarak geleceği doğru hedeflediğimiz bu göstergenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gençlerimiz geleceğe güvenle baksın. Onun için sizler için sizlerin geleceğe güvenle bakması için elimizden ne geliyorsa hani bir laf varya karınca kaderince bir katkı koymaya çalışıyoruz. Umarım bu salonda oturan gençlerimizden geleceğin Türkiye'sini yöneten büyük iş adamları çıkar. O zamanda biz sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutlu oluruz. Hepinizin yolu şansı bahtı açı olsun" dedi. 
TOBB Adana KGK Başkanı Rana Dal ise, "Bize bu projede en büyük desteği sizler veriyorsunuz. Biz sadece çok küçük bir kısmını yapıyoruz. İşsizlik işsizin sorunu değildir. İşsizlik ekonomik organizasyonunun kusurudur diye düşünüyorum. İnşallah bu projenin sonunda hep beraber bunun nedenlerini tespit edip yetkili mercilere ulaştırabileceğiz" şeklinde konuştu. 
 "Geleceğe Güvenle Bakıyorum" adlı proje Avrupa Birliği (AB) tarafından hibe alarak yapılıyor. Hafta sonları Adanava Otel'de proje eğitimleri sürecek.