Kursiyerlerden Melahat Ataözü’nün açtığı Ata Köyevi’nin açılış kurdelasını KOSGEB Adana Hizmet Merkez Müdürü Hamit Sucu ve AGİD Tekstil Komisyonu Başkanı Sabri Altunbağ birlikte kesti.

Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan Melahat Ataözü, Güzelyalı Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde Ata Köyevi adıyla doğal ve organik ürün satışı yapılan işletmeyi hayata geçirdi. Doğal sabunlardan köy ekmeğine, bitkisel çaylardan kurutulmuş meyvelere kadar her türlü bakliyat ve baharat çeşitlerinin temin edilebileceği Ata Köyevi şimdiden hanımların uğrak yeri haline geldi.

Açılış kurdelasını kesen KOSGEB Adana Hizmet Müdürü Hamit Sucu, girişimcilik ruhu taşıyan Melahat Ataözü’ne başarılar dilediğini söyledi.

Daha önce geçimini takı tasarımı yaparak sağladığını ifade eden Melahat Ataözü ise, AGİD’in düzenlediği girişimcilik eğitimini tamamlayarak doğal ürünler satan bir işyeri açmayı planladığını söyledi. Kendi yemediği hiçbir şeyi satmayacağını da belirten Ataözü, “Adana’da böyle bir yerin eksikliğini gördüm. Gerekli yatırımları yapıp projeyi KOSGEB’e sunma aşamasına geldik. Projemin kabulü ile alacağım 27 bin lira hibe ile ‘sıfır’ maliyetle işyeri sahibi olacağım.” dedi.