İşkadınları Derneği (İŞKAD)  Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen ve Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana’nın ve Türkiye’nin ileriye gidebilmesi için güçbirliğinin önemine vurgu yaptılar. Av. Türkmen ve Sürenkök, “Güçlerimizi birleştirebilirsek, ‘önce ben’ yerine ‘önce biz’, ‘önce Adana önce Türkiye’ diyebilirsek kentimiz de ülkemiz de hak ettiği yerlere daha kolay gelecektir” dediler.

İŞKAD BİR YILDA ÖNEMLİ YOL KAT ETTİ

İŞKAD’ın Seyhan Oteli’nde düzenlediği Çarşamba toplantılarının bu ayki konuğu KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu oldu. Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök ile İzmir İşkadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Candan Çilingiroğlu ve yönetim kurulu, ASKİ Teftiş Kurulu Başkanı Nezihe Tümay Keskin ve uygulamalı girişimcilik kursiyerlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Av. Türkmen, göreve bir yıl önce geldiklerini anımsatarak, bir yılda İŞKAD’ın önemli bir yol kat ettiğini ve Adana’da ses getiren çalışmalara imza attığını söyledi.

“İŞLERİNİ KURDUKTAN SONRA  İŞKAD’DA GÖRMEK İSTİYORUZ”

İŞKAD’ın kurumsallaşma çalışmalarının ardından ekonomik ve sosyal projelerle Adana’da kendinden söz ettirmeye başladığını anlatan Av. Türkmen, Adana Güney Rotary Kulübü ve KOSGEB desteğiyle düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik kursuna katılan 30 girişimci kadın adayının kentte istihdama katkı sağlarken, geleceğin İŞKAD üyesi ve yöneticileri olacaklarını ifade etti. Kursiyerler adına konuşan Kadriye Yuvacı’nın İŞKAD bünyesinde kendilerinden sonra gelecek girişimci adaylarına yardım ve destek vermek için çalışma talebini de memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Av. Türkmen, “Girişimci adayı kadınlarımızı önce işlerini kurup para kazanmalarını ardından da İŞKAD’da görmek istiyoruz” dedi.

AV. TÜRKMEN VE SÜRENKÖK’TEN GÜÇBİRLİĞİ VURGUSU

Kadınlarla erkeklerin yaşamın her alanında ayrılmaz bir bütün olduğunun altını çizen Av. Türkmen, Adana’nın ve Türkiye’nin ilerleyebilmesi için güçbirliğinin önemine vurgu yaptı. İŞKAD’lıların pozitif enerjisinin kendisini çok etkilediğini vurgulayan ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ise “Hepimiz aynı gemideyiz, hepimiz Adana için, ülkemiz için bir şeyler yapmak zorundayız. Bu yaptıklarımızı aynı amaç için birleştirebilirsek bunlar daha güçlü etkili olacaktır” dedi.

SUCU KOSGEB DESTEKLERİNİ ANLATTI

Türkiye’nin ilk iş kadınları derneği İŞKAD’ın konuğu olmaktan mutlu olduklarını dile getiren İZİKAD Başkanı Candan Çilingiroğlu, İZİKAD’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu ise, KOSGEB’in kuruluş amacı, KOBİ’lerin ekonomideki payı ve KOSGEB destekleri hakkında İŞKAD’lılara ve uygulamalı girişimcilik kursiyerlerine bilgiler aktardı.

Toplantının sonunda Av. Türkmen, İş Geliştirme Uzmanı ve Girişimcilik Eğitmeni Filiz Basmacı,  KOSGEB İl Müdürü Sucu ve İZİKAD Başkanı Çilingiroğlu’na plaket takdim etti.