İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, zirveye Türkiye’nin 81 ilinden gelen girişimci genç kadınlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Adana’dan işkadınlarının, STK başkanları, siyasi parti  yönetici ve başkanlarının, üniversite öğretim üyeleri ve birçok kurum ve kuruluşunun katılacağını söyledi.

 

GENÇ GİRİŞİMCİLİK STRATEJİSİ OLUŞTURULACAK

Av. Türkmen yaptığı açıklamada, Türkiye’de girişimcilik ve inovasyon alanında eksikliğin bulunduğuna dikkati çekerek, “Geleceğin Kadın Liderleri” projesinde

Özellikle yerelden ulusal hareket stratejisi ile bir eylem planı hedeflendiğini söyledi.

Av. Türkmen, “Bu eylem planı çerçevesinde genç kadınların inovasyona dayalı girişimciliğe yatkın bireyler olarak yetişmelerini sağlayarak, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında anahtar rol oynayacak inovasyon konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve genç girişimcilik stratejisini oluşturmak amaçlanmaktadır” dedi.

 

GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Projenin hedeflerine ilerleme aşamaları hakkında da bilgiler veren Av. Türkmen, proje paydaşı olan Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte belirlenen 5 ortaöğretim kurumunun öğrencilerinin eğitim ve öğretim yarı dönemi boyunca inovasyon ve inovasyona dayalı girişimciliği öğrenmeleri ve bu eğitimler sonucunda projeler oluşturmayı hedeflediklerini aktardı.

 

BAŞARILI GİRİŞİMCİLER OKULLARDA DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Projenin ikinci aşamasında ise uzmanların ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren başarılı girişimcilerin okulları ziyaret edip, bilgilerini ve “inovasyona dayalı girişimcilik” deneyimlerini öğrencilerle paylaşmalarının sağlanacağını kaydeden Av. Türkmen, “Dahil etme strateji içerisinde gerçekleştirilecek bu seminerler, gençlerin fikirlerini tartışabileceği ortamlar oluşturulması sağlanacaktır” diye konuştu.

 

Av. Türkmen, Projenin son aşaması olan Ulusal Çözüm ve Eylem Aşamasında ise Türkiye’nin 81 ilinden başvuru yöntemiyle seçilecek olan 18-30 yaş arası girişimci genç kadın ile birlikte girişimcilik ve inovasyon alanında eksikliği bulunan özellikle yerelden ulusal hareket stratejisi ile bir eylem planı oluşturmayı hedeflediklerini anlattı.

 

Av. Türkmen, “Bu kapsamda "Ulusal Genç Kadın Girişimciliği" adına verdiğimiz toplantımızda, uzmanlar, karar vericiler, politika yapıcılar, sektör temsilcileri ve 81 ilden gelen 90 genç kadın yer alacaktır. Bu zirve ile birlikte okullarda lise öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu inovatif fikirler değerlendirilecektir. Bu değerlendirme aşamasında hem fikirler sergilenecek hem de ödül töreni düzenlenecektir” şeklinde konuştu.