İŞKAD Eğitim Komitesi’nin yürüttüğü eğitim çalışmaları kapsamındaki seminerde konuşan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, meslek seçiminin önemine değinerek, başarı için mutlaka hedef konulmalıdır dedi.

DSİ Baraj Ortaokulu öğrencilerine meslek seçimi ve başarılı olmanın yolları hakkında tecrübelerini paylaşan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik ile Yönetim Kurulu üyeleri  Huriye Yamanyılmaz, Berman Mantı, Ayşe Aslan ile Eğitim Komitesinden Ferda Kahya, Kamuran Temel, Belkıs Yakıcı, Leyla Yüzereroğlu ve Ufuk Armağan mesleklerinde kesitler vererek başarı öykülerini öğrencilerle paylaştılar.

DSİ Baraj Ortaokulu Müdürü Ahmet Taşdemir, yardımcısı Fatma Dağlı ve okul öğretmenlerinin katıldığı seminerde; ne iş yaptıklarını, yaptıkları işi neden tercih ettiklerini, iş başarısını nasıl yakaladıklarını anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Belgin Özçelik, “Ben turizmciyim, İşimi yaparken Türkiye ve yurtdışını geziyorum. Girişimci olmak ve bu ruha sahip olmak engel tanımadığı gibi birçok kazanımı beraberinde getiriyor. Özellikle yabancı diliniz varsa bu kazanım kat kat artıyor. Hedefe ulaşmak ve başarıyı yakalamak için koşmak gerek. Bu yüzden kendinizi iyi yetiştirin” dedi


ÖZÇELİK, “ÖNCE NE OLMAK İSTEDİĞİNİZE KARAR VERİN”

İŞKAD’da meslek sahibi, sanayici, eğitimci, üreten ve hizmet sektöründe olan kadınların olduğunu ifade eden Başkan Özçelik, “Bizim ortak yanımız bir sivil toplum örgütüne üye olarak ülkemize ekonomisine katkı ve kadınlarımızın girişimci olabilmeleri için gayret sarf ediyor olmamızdır. Çünkü ülkemizin buna ihtiyacı var.  Ülkemizin refahı için hedef; bir işe girmek değil, nasıl bir iş kurarım olmalıdır. Kendi işimizi yarattığımızda, istihdam sağlayacağımız ve işsizliğe çözüm üretmemiz göz ardı edilmemelidir. Devlet memuru olmak güzel ama girişimci olmak başka güzel. Meslek seçimi çok önemli. Önce ne olmak istediğinize iyi karar verin, olamam, yapamam demeden, emek vererek, korkmadan, isteyerek, hedef koyarak, çalışmalısınız. Başarı için spor, müzik, sanat, fotoğraf, gezi gibi sosyal faaliyetlerin içerisinde de bulunmalısınız. Bilindiği gibi IQ (Intelligence Quotient) Zeka Katsayısı ve EQ (Emotional Quotient )Duygusal Zeka birlikte olursa başarı daha çabuk geliyor. Sizlere bir ödev veriyorum. 20 yıl sonranızı hayal edin. Girişimcilikle ilgili bir kompozisyon yazın. Başarılı bulunanları bizde  ödüllendirelim.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

TAŞDEMİR, “ÖĞRENCİLERİMİZE YENİ UFUKLAR AÇMA AMACINDAYIZ”

Öğrencilerin merak ettiği soruların yanıt bulmasının ardından İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik’e çiçek verip, teşekkür eden DSİ Baraj Ortaokulu Müdürü Ahmet Taşdemir, Öğrencilerine yeni ufuklar açmak için sosyal etkinlikleri önemsediğini söyleyerek “İşkad üyelerinin girişimcilik ruhu ile elde ettikleri başarı öykülerini dinledik. Hayat tecrübelerinden yola çıkarak aktardıkları bilgilerle öğrencilerimiz kendi içlerindeki meslek ve diğer farklı mesleklerle ilgili bilgi sahibi oldular. Öğrencilerimizin ufkunu açacak bu tarz etkinlere daha çok yer vereceğiz. Ben tüm İşkad üyelerine güzel ve anlamlı paylaşımları için teşekkür ediyorum. “dedi.