Seyhan Oteli’nde yapılan toplantıya İŞKAD yönetimi, üyeleri ve Genç İşkad üyeleri katıldı. İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen yaptığı konuşmada kadınların işinin zor olduğunu belirtti. Türkmen, “O yüzden kadınlar iş hayatının yoğunluğu sebebiyle bazen sağlığını takip etmeyi unutuyor. Bunun içinde bu tür toplantıları düzenleyerek bilgi almayı istedik. Bizi kırmadığı ve davetimize gelerek kadın sağlığı konusunda açıklama yaptığı için Operatör Doktor Ebru Ünal’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
"SEZERYAN, ERKEK HEKİMLERİN DAYATMASIDIR"
İŞKAD tarafından her ay organize edilen Çarşamba toplantılarının konuğu Operatör Doktor Ebru Ünal kadın sağlığı ve özellikle normal doğum konusunda uyarılarda bulundu. Ünal, “Sizin gibi nezih ve kadınlardan oluşan bir grubun karşısında olmam konuşmamı daha rahat yapmama neden oluyor. Yaptığımız tüm toplantılarda seminerlerde devamlı normal doğum yapılmasını öneriyoruz. Sezeryan doğum isteğinin hastalara o bedeni kullanan bayanlara sorulması gerektiğini savunuyorum. Bu sezeryan doğum erkek hekimlerin bir dayatmasıdır. O yüzden lütfen bedeninize sahip çıkın. Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde durduğu konulardan birisi sezeryan doğum olsun mu olmasın mı oldu. Hükümete de bu konuda eleştiriler vardı ama bence güzel bir çalışma oldu” ifadesini kullandı. Op. Dr. Ebru Ünal  normal doğumun dışında kanser türleri, kanserden korunma yolları ve erken teşhisin önemi hakkında bilgi verirken gelen sorulara da cevap verdi.
 
Yapılan konuşmaların ardından katılımından dolayı İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen tarafından Op.Dr. Ebru Ünal’a teşekkür plaketi verildi.