İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla 9.kez 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek Travel Turkey İzmir Fuarı’nın Fuarlar Direktörü Sevinç Özkan Divrikli ile Esra Tolgay, fuarın partner ili olan Adana’da yetkililerle bir araya geldi. Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya,İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, Adana Ticaret Odası (ATO) Meclisi ve Turizm Meslek Komitesi Üyesi Ayhan Şirin, TÜRSAB Adana BYK Yönetim Kurulu üyeleri, acentalar ve otel temsilcileri katıldı.

 

İl Külttür ve Turizm Müdürü Tari, toplantının açılışında, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından olduğunu söyledi. Fuarın bu yılki partner ilinin Adana olduğunu belirten Tari, fuarda kentin tanıtımını en üst düzeyde yapacaklarını bildirdi. Tari,  Adana Valiliği’nin yanı sıra Büyükşehir, ilçe belediyeleri, Adana Ticaret Odası, oteller ve acentalarla fuarda Adana’yı en iyi şekilde temsil edip tanıtmak için çalışmalara şimdiden başladıklarını da ifade ederek, ‘’uluslar arası fuara Adana’nın damgasını vuracağız’’ dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül de  büyükşehir belediyesi olarak kentin tanıtımı için fuarda kentin tanıtımı için üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.

 

Otel ve seyahat acentası yetikileri de fuarın Adana ve bölgenin tanıtımı için bir fırsat olduğunu vurgulayarak, ‘’Bu fırsatı en en iyi şekilde değerlendirelim. Kentin tanıtımı için herkes elini taşın altına koymalı’’ dediler.

Toplantıda daha sonra TÜRSAB Fuarlar Direktörü yetkilileri Divrikli ve Tolgay,  katılımcılara fuar hakkında bilgiler aktardılar.

 

-TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUARI VE KONGRESİ-

 

Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir - Turizm Fuar ve Kongresi İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla 9.kez 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde Fuar İzmir’de organize edilecek.  Travel Turkey İzmir – 9. Turizm Fuar ve Kongresi, 2014 yılına göre iki katı büyüyerek Türkiye’nin en büyük ve en modern YENİ fuar alanı FUAR İZMİR’in B, C ve D hollerinde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 902 katılımcı ve 67 ülkeden 28 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu yıl da katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecek. 

 

Katılımcı ve ziyaretçi çalışmalarının hızla devam ettiği Travel Turkey İzmir’de katılımcı firmaların yerleşim planları da güncellendi. Yeni fuar merkezi olan  FUAR İZMİR ‘in B holünde tur operatörleri, seyahat acentaları, havayolu, rent a car, cruises, oteller, turizm merkezleri, uluslararası katılım, turizm ulaşım, otel ekipman, banka & sigorta & yazılım, turizm medya firmaları yer alırken; C holünde iller, belediyeler ve beldeler olacak. D holünde ise; İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ), İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB), İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü (İEÜ) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olarak 1. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi  de düzenlenecek.