Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayiyi Destekleme Vakfı (MEKSA) Proje Başkanı Elif Alper Delice ve Filiz Yaldız’ın mentorluğunu yaptığı girişimci Seda Uygungelen’in de bulunduğu ziyarette, girişimcilerin ve devlet kurumlarının koordineli çalışmasının önemine değinildi.

PLANLAMA YAPILDI

Kent dinamiklerinin toplum için daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirten Filiz Yaldız, “Kent dinamikleri komisyon kurmalı ve MEKSA’nın daha verimli çalışması için çaba gösterilmeli. Mesleki eğitime mutlaka daha fazla önem verilmeli ve yaygınlaşması sağlanmalı. İŞKUR İl Müdürümüz Haşim Meydan’la, mesleki işletmeler için yeni çalışmalar ve eğitimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk, planlamalar yaptık” dedi.


GİRİŞİMCİYE DESTEK

Mentorlüğünü yaptığı girişimci Seda Uygungelen’in güzellik salonu açacağını da belirten Filiz Yaldız, “Girişimcilerimizin istihdama katkısı ve bu tür faaliyetlerin kentimize getirisi, istihdam oluşturması ve girişimci olmak isteyenlere rol model oluşturup, cesaret vermesi hepimiz için çok önemli” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan da, Adana’nın ve Türkiye’nin kalkınmasına, istihdamın artamasına katkı koyacak projelerde, girişimcilerle ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin önemine değindi.