Temel atma töreni, Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Seyhan Belediye Başkanı  Zeydan Karalar, Yüreğir Belediyesi Başkan Vekili Burhan Ülger, Adana ESOB ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekilleri, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ve Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ile CHP Seyhan İlçe Başkanı Ubeydullah Kolcu, Adana Milletvekili Adayları Burhanettin Bulut ve Rukiye Çinkılıç ile Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Abdusselam Mortepe, Yeşil İnşaat Sahibi Mehmet Yeşil, Oto Center Başkanı İbrahim Öcal, Oto Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Uraslı, Oto Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin  ve çok sayıda esnaf odası başkanı ile sitede yer alan oto tamirci, madeni sanatkar, oto elektrikçi ve oto kaportacı esnafının da katılımı ile gerçekleştirildi.

 Törende açış konuşmasını yapan Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Seyhan Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Doğan, katılımlarından dolayı protokol üyeleri ve misafirleri ile esnaf - sanatkarlara ayrı ayrı teşekkür ederken, "İlk etapta tamamlanacak projede, 90 bin metre kare arsamıza 420 işyeri yapılacak ve 2017 yılı mayıs ayında hak sahiplerine teslim edilecektir.  Esnaf ve sanatkarlarımız için site çalışmasını Seyhan'da başlattık, Yüreğir'de devam ediyoruz. Bu siteleri yaparak, esnaf - sanatkarlarımızın mahalle ve sokak aralarında, kötü şartlarda çalışmaktan kurtarmayı amaçladık. İnşallah, yeni sitemizde esnaf - sanatkarlarımız çok daha temiz ve sağlıklı koşullarda, kendilerine yakışır ortamda çalışmalarını sürdürecekler"dedi.

Yeşil İnşaat Sahibi Mehmet Yeşil de katılımcılara teşekkür ederken, davet üzerine kürsüye gelen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, katılımcılara ve törende bulunan basın emekçilerine teşekkür ederken, "Böyle tesisleri aslında devletimiz üstlenmeli, daha geniş ve daha kapsamlı bir yerde, böyle 1.sınıf mümbit tarım arazileri üzerinde değil de tarıma elverişsiz alanlarda yapılmalı diye düşünüyorum. Ama bu da başlangıçtır diye kabul ediyorum. Çünkü,  küçük sanayi sitesi şehrin göbeğinde kaldı. Yetmiyor, dışarda da çok fazla esnaflarımız var. Burada emeği geçen sayın Valimize, Seyhan ve Yüreğir Belediye Başkanlarımıza da teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum"dedi.

 

Yüreğir Belediye Başkan Vekili Burhan Ülger de, Başkan Mahmut Çelikcan'ın şehir dışında bulunması nedeniyle törene katılamadığını belirtirek, sitenin esnaf sanatkarlara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, Seyhan'da başkan olsa da, kendisinin de Yüreğir'in çocuğu olduğunu, böyle bir sitenin yapımından mutluluk duyduğunu ifade ederken, "Kendi doğup,büyüdüğüm yerde güzel bir hizmet yapıldığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir yerde ekmek, aş, iş yoksa orada huzur da, demokrasi de yoktur. Ülkenin en önemli sorunu istihdam ve işsizliğe çözüm adına yapılan yatırımları destekliyoruz. Adana'da hala şehir içinde bulunan esnaflar var, kötü görüntüler var, trafiği sıkıştırıyorlar, bunları şehir dışındaki sitelere taşımayı düşünüyoruz. Şehri yaşanabilir hale getirmek için sitelere ihtiyacımız var. Biz de Seyhan Belediyesi olarak 1500 dönüm yer aldık,onu hem mermercilere, hem ayakkabıcılara yer yapacağız. Küçük esnaf - sanatkara devlet teşvik verirse, şehir boşalır, düzene girer"diye konuştu.

 

Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu da, esnaf - sanatkarların temel atma törenini kendileriyle paylaştığı için teşekkür ederken, ülkenin son aylarda yaşadığı terör olayları nedeniyle, moral verici çalışmalara önem verilmesini isterken, "Bu ülkede taş üstüne taş koyanlara minnnettarız. Devletin elbette bu işlere ön ayak olması lazım. Ama demokratik ülkede, özellikle kooperatifçilik kanalıyla bu işlere başlamak ve devletin bu işlere var gücüyle destek olması gerekir diye düşünüyorum. Adana'da mahalle arasında çalışan esnaflarımızı kurtarıp, onları hijyenik ortamda, sosyal donatımları olan, gürültüsüz ortama taşımak gerektiğini de düşünüyor, bu sitenin esnaf - sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"dedi.

 

Daha sonra yapılan törende, Vali Horozoğlu ile protokol mensupları "Hayırlı uğurlu olsun" diyerek elbirliğiyle butona basarak, inşaatın temelini attılar.