İbo Osman SEYMER’de takı tasarımı kursunu başarıyla tamamlayan Fatoş Güngör ve Demet Uğur Yetkin, birlikte ortak bir işyeri açtı. Kurs gördükleri SEYMER’in hemen karşısında bulunan ve ‘Çokçeşit’ ismini verdikleri işyerinin açılışına Seyhan Belediye Başkan Yardımcıları Halil Şimşek ile Feridun Sarı’nın yanı sıra SEYMER Koordinatörü Nurten İrday ve kursiyer arkadaşları katıldı.

Kursta öğrendikleri el becerilerini sergileyerek ev ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan Fatoş Güngör ve Demet Uğur Yetkin, “Bizlere bir meslek öğrenme fırsatı veren Sayın Belediye Başkanımız Azim Öztürk’e çok teşekkür ediyoruz. SEYMER’ler açılmadan önce yalnızca evde oturuyorduk ve pasif bir tüketiciydik. Ancak şimdi, meslek öğrendikten sonra üstüne bir de işyeri açtık. Bu şekilde ev ekonomimize büyük katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Evli ve üç çocuk annesi 40 yaşındaki Fatoş Güngör ile evli ve iki çocuk annesi 40 yaşındaki Demet Uğur Yetkin, İbo Osman SEYMER bünyesinde açılan kuaförlük, satranç, İngilizce, mefruşat gibi kurslara da ayrı ayrı devam ettiklerini belirterek, “Her ikimizde muhasebe kursunda çok iyi birer arkadaş olduk. Ancak merkezde en son devam ettiğimiz el sanatları kursunda öğrendiklerimizi hayata geçirerek bu işten para kazanmaya karar verdik. Tüm ev kadınlarını önce meslek öğrenmeye sonra da üretmeye davet ediyoruz” dedi.