Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, 10 Ekim 2014 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacakları ‘Emekliler Gecesi’ne Adana’da yaşayan tüm vatandaşları davet etti.

Başkan İyiyürek, dün düzenlediği basın toplantısında, düzenleyecekleri ‘Emekliler Gecesi’ ile ilgili bilgi verdi.

Ulu  Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran tarihinin çıkan bir yasayla ‘Emekliler Günü’ olarak ilan edildiğini ve bu günün kutlandığını ifade eden İyiyürek, Adana’da ilk kez ‘Emekliler Gecesi’ düzenlemenin heyecanı ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Adana’da 40 bin üyeleriyle etkin ve güçlü bir dernek olarak üyelerinin daha iyi bir yaşam sürebilmesi amacıyla birçok projeyi hayata geçiren İyiyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapacakları gecede ünlü sanatçı Latif Doğan’ın sahne alacağını kaydetti. Ünlü sanatçının bir birinden güzel şarkılarını 10 Ekim’de saat 18:30’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda emekliler için söyleyeceğini belirten Başkan İyiyürek, emeklilerle beraber tüm Adana’yı muhteşem bir organizasyonun beklediğini söyledi.

“AŞIRI SICAKLAR NEDENİYLE KUTLAMALARI ERTELEDİK”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çalışmaları ve havaların da aşırı sıcak olması nedeniyle gecenin 10 Ekim’e kaydırılmasına karar verildiğini kaydeden İyiyürek, “Gecemizle ilgili yaptığımız hazırlıklarda destek veren Büyükşehir Belediyesi personeline, gecemiz için hazırladığımız afişlere destek veren Seyhan Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a da teşekkür ediyoruz.” dedi.

100 DAKİKA BEDAVA KONUŞMA

Türkiye’nin her ilinde Türkiye Emekliler Derneği’ne üye olan emeklilerin yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmak amacıyla sık sık yeni anlaşmalar imzalandığına dikkat çeken İyiyürek, “Genel merkezimiz ile Turkcell Ankara’da bir anlaşma yaptı. Buna göre, büyük bir ihtimalle 6 Ekim ya da 15 Ekim 2014’den itibaren Turkcell firması, Türkiye’de Türkcell kullanan dernek üyesi emeklilerimizden ek bir ücret almadan 100 dakika konuşma hediye olarak verilecek. Bu müjde telefonlara mesaj olarak düşecektir. Emekli kardeşlerimiz sahip olacakları bu yeni avantaj ile sevdikleriyle doya doya konuşacaklar. Bu anlaşmadan dolayı Turkcell yetkililerine de çok teşekkür ediyoruz.”

PTT’DEN MAAŞ ALAN EMEKLİLER DİKKAT!

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan İyiyürek, PTT Şubelerinden maaşını çeken emeklileri uyardı. Ulusal medyada da yer alan haberlere dikkat çeken Başkan İyiyürük, “PTT Şubelerinden maaşını çeken emeklilerin, emekli maaşlarından bir takım kesintiler yapıldığı ortaya çıktı. Bu nedenle PTT şubelerinden maaş çeken emeklilerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Nedeni de, emekli kardeşlerimizi borçlandırıyorlar. Bilgilerini nereden aldıklarını bilemiyoruz. Mesela bir arkadaşımızı hiç haberi olmadan 69 bin TL gibi büyük bir borçla borçlandırmışlar. Tüm emekli kardeşlerimizin özellikle PTT şubelerinden maaş alanların her ay bize gelerek maaş bordrosu çıkarmalarını tavsiye ediyorum ve maaşlarından nereye ne kadarlık kesinti yapıldığını izah edeceğimizin bilinmesini istiyorum.” dedi.