Fuarın açılışını 30 metrelik Adana Kebabı keserek yapan şehrin mimarları, fuarın bölgenin yemek turizmine yapacağı katkıya dikkat çekti. Adana denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan kebap, katılımcılara ikram edildi.

Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı, TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezinde görkemli bir tören ile açıldı. Açılışa; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Resmi açılışın ardından Fuar Merkezinin bahçesine kurulan 30 metrelik dev mangalın başında buluşan şehrin mimarları, pişen kebabı keserek fuarın 2. açılışını gerçekleşti. Şehrin önde gelen temsilcileri tarafından kesilen kebap, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilere ikram edildi.

Alagöz: “Fuar Gurme turizmine katkı yapacak”


Fuarın bölgenin yemek turizmine katkı yapmasını hedeflediklerini dile getiren TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “ Çukurova bölgemiz verimli topraklarının yanı sıra yemek turizmi ile de adından sıkça söz ettiriyor.Adanamız kebabı, şalgamı ve içli köftesi ile Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da dikkatini çekiyor. Anadolu mutfağımızın lezzetlerinin bir araya geldiği fuarımızda 5 gün boyunca yöresel lezzet resitali olacak. Doğrudan tüketiciye ulaşmayı amaçladığımız fuarımız Çukurova Bölgemizdeki yemek turizmini canlandırmak için önemli bir adım olacak” diye konuştu.


Tarım ve tarıma dayalı sanayi ile ön plana çıkan Çukurova Bölgesi’nde, bölge nüfusunun büyümesine paralel olarak gıda sektörünün de hızla büyüdüğüne dikkat çeken Alagöz; “Dünya genelinde artan nüfus ile birlikte gıdaya olan ihtiyaç hızla artıyor. Doğal kaynakların kullanımına yönelik dev adımlar atılırken doğal gıda ve yöresel yiyeceklerimizin önemi her geçen gün daha da artıyor. Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarımıza destek olan başta Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye, onların nezdinde tüm başkanlarımıza, kurum temsilcilerimize ve katılımcı firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TÜYAP Adana Sahne Mutfak’ta yemekler pişiyor...

TÜYAP Adana Sahne Mutfağı’nda Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ın 5 gün boyunca yöresel yemekleri pişecek. İlk gün Adana yöresinden içli köfte, çevirme pilavı, çiğ köfte ve hünkar beğendi pişiren usta aşçılar, katılımcılara da yemeklerin lezzet sırlarını anlatacak.

Yazar- Gurme Nedim Atilla gelecek..

Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarını Gazeteci- Yazar- Gurme Nedim Atilla Cuma ve Cumartesi günü sahne mutfakta Hatay yöresinin yemeklerini tadacak. Sahne mutfak’ta yemeklere not verecek olan Atilla, künefeden boraniye, biberli ekmekten humusa kadar birçok yöresel lezzet hakkında da sunumlar yapacak.
Fuar; 10-13 Mayıs tarihlerinde 10.00 ila 20.00 saatleri arasında, 14 Mayıs’ta ise 10.00- 19.00 saatlerinde TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini bekliyor.