İşletmeciliğini Mali Müşavir-İşadamı Murat Onaran’ın yaptığı Mihrubah lezzet-ala resmi açılış öncesi gazetecileri sabah kahvaltısında ağırladı.

Kahvaltılı sohbet toplantısında konuşan Mali Müşavir-İş adamı Murat Onaran, Mihrubah lezzet-i ala hakkında bilgiler verdi. Adana’da ilk kez Osmanlı mutfağının damak tadını sevenlere sunulduğunu belirten Murat Onaran, “İşletmemizi hayata geçirmeden önce Adanalı hemşehrilerimize hizmetin en iyisi vermek için ekip arkadaşlarımla birlikte gece gündüz çalışmalar yaptık. Hatta logo çalışmamız 7 ayımızı aldı. Ama inanıyorum ki başta kahvelerimiz, sabah kahvaltımız, tatlı, dondurma çeşitlerimiz, diğer taraftan en önemlisi Osmanlı mutfağımızla Adana’da bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

‘MARKA OLACAĞIZ’

Mihrubah lezzet-i ala’yı marka yapacaklarını söyleyen Mali Müşavir-İşadamı Murat Onaran, “Henüz resmi açılışımızı yapmadık, açılışımıza ünlü şair-yazar Sunay Akın ile yine usta gazeteci Hıncal Uluç’u getirmeyi planlıyoruz. Yeni yıldan itibaren Mihrubah lezzet-i ala’yı markalaştıracağız, 5 ilimizde şube açacağız” diye konuştu.

MİHRUMAH TARİHÇESİ

Mihrimah Sultan Osmanlı’nın ‘Muhteşem’ lakaplı büyük cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’la olan efsane aşkının meyvesidir. Topkapı Sarayı’nda 1522 yılında doğan Mihrimah Farsça’da Güneş ile Ay anlamına gelen adını babası Sultan Süleyman koyar.

Aradan yıllar geçer Mihrimah Sulan, bir gün Koca Sinan’ı huzuruna çağırarak İstanbul’da güzel bir yerde kendi adına bir külliye yapılmasını ister. Mihrimah Sinan’ın ‘Nereye yapılmasını arzu edersiniz’ sorusuna ‘Yerini sen seç’ diye cevap verir. Bunun üzerine Mimar Sinan, 1540 yılında Üsküdar’daki Mihrimah Sultan Külliyesi’nin temelini atar. Külliye 1548 yılında tamamlanır. Mihrimah Sultan 1562 yılında Mimar Sinan’ı bir kez daha huzuruna çağırır ve İstanbul’da çkendi adına ikinci bir Külliye yapılmasını ister. Bu külliyenin yerini de tıpkı ilkinde olduğu gibi Koca Sinan seçecektir. Sinan da ikinci külliye için İstanbul’un en yüksek tepesini seçer. Yeni külliye Edirnekapı surlarının dibine inşa edilecektir. Matematik dehası Sinan Mihrimah için yaptığı iki külliyenin içinde yer alan camilere bir sır gizlemiştir. Mihrimah Sultan’ın Güneş ve Ay anlamına gelen ismine ithaf edercesine yılın sadece birkaç gününde (Özellikle 21 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında) bir caminin arka penceresinden güneş batarken diğerinden ay doğmaktadır.