Yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2018 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8 arttığı ifade edildi.

Perakende satış hacmi aylık değişimde %1’lik azalma

Yapılan açıklamada, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2018 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %1 azaldığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %0,5, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %1,2, otomotiv yakıtı satışların %0,8 azaldığı da bildirildi.

Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %18,2 arttı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2018 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,2 arttığı belirtildi.  Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %16,5, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %19,8, otomotiv yakıtı satışlarının %16,6 arttığı da bildirildi.

Perakende ciro aylık değişimde %0,3’lük azalma

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2018 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,3 azaldığı da ifade edilirken aynı ayda gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %0,4, otomotiv yakıtı satışların %1,9 azaldığı, gıda, içecek ve tütün satışlarının %0,8 arttığı belirtildi.