Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, kadınların iş dünyasında daha çok temsil edilmesinin önemine işaret etti. Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) yeni üye katılım töreninde konuşan Sönmez, GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu ve yönetim kurulu üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ÜLKEMİZ KADINLAR SAYESİNDE PAYİDAR KALACAK
TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve ÇUKUROVA SİFED Başkanı Ali Doğan’ın selamlarını ileten ve tüm iş kadınlarının önünde saygıyla eğilen Sönmez, “Eşinizin, çocuğunuzun, arkadaşınızın, anne ve babanızın yanında, evinizde televizyon karşısında rahat rahat oturmak varken sizler üretim ve istihdamı seçtiniz.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sizler varken Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.


TÜRKONFED çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Sönmez, TÜRKONFED’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) sonra Türkiye’nin en büyük ekonomik sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydetti. Türkiye’de kurumsal işletmelerin yüzde 83’ünün TÜRKONFED bünyesinde temsil edildiğini, Türkiye ihracatının yüzde 63’ünün TÜRKONFED çatısı altındaki kurum ve kuruluşlardan sağlandığını kaydeden Sönmez, “TÜRKONFED, 7 milyonun üzerinde istihdam sağlıyor. Türkiye iş dünyası içerisinde en çok kadının temsil edildiği sivil toplum kuruluşuyuz. Her geçen gün de sayımız artıyor. Türkiye, Avrupa Birliği’ne giremedi ancak TÜRKONFED, Brüksel’de Avrupa Birliği temsilciliğine sahip bir konfederasyondur” diye konuştu.


“ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Geçtiğimiz günlerde Adana’da açıklanan ‘İller Arası Rekabet Endeksi’ne vurgu yapan Sönmez, şunları söyledi:
“Ne yazık ki bölgemiz, yani birbiriyle et ve tırnak gibi bağlanan Adana ve Mersin, bu endeks verilerinde geride kaldı. Bölgemizin iddiası var ve Türkiye’nin ikinci büyük havzası olmaya adayız. Maalesef endeks verilerinde Adana ve Mersin olarak bazı basamaklarda 7 veya 8 puan gerilere düşmüş durumdayız. Bu nedenle endekste yukarılara doğru tırmanmamız gerekiyor. Bölgemizin patentle ilgili çalışma yapması gerekiyor. Tüm potansiyellerimizi doğru kullanarak bölgemizde önümüzü görebileceğimiz bir çalıştay yapmayı planlıyoruz. Şayet rekabetçi olamazsak hem ülkemizde hem de dünya ile yarışmamız zor. Bu bağlamda kadınlara büyük işler düşüyor. Kadınlarımızın da büyük hedefler peşinde koşması gerekiyor. Kadınlarımıza güveniyorum.”
Sönmez, GİŞKAD ailesine katılan yeni üyeleri tebrik etti, tüm kadınlara üstün başarılar diledi.