Anadolu'nun yöresel ürünlerinin ekonomik değerini artırmak ve markalaşmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Antalya Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda, Tescilli Adana Kebabı’nın tanıtımı yapılan Adana Ticaret Odası’nın standı yoğun ilgi gördü. 

Antalya Expo Center'da (AEC) gerçekleşen Antalya Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na, Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Atila Menevşe, Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Batuman, İsmail Babacan, Cevdet Baskın, Ömer Küpeli, Gürsel Tanrıver, Ali Cerit ve Naci Heybeli’nin yanı sıra, Tescilli Adana Kebabı Denetleme Komisyonu Başkanı Vedat Bayraktar ile Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şefik Aslan’dan oluşan heyetle katılan Adana Ticaret Odası, Adana Kebabı ve kentin tanıtımı konusunda önemli bir adım daha attı.

Antalya Expo Center’in girişinde oluşturulan Kebap standında, Tescilli Adana Kebabı Antalyalılar’ın ve Türkiye’nin dört bir yanından fuarı ziyarete gelen konukların beğenisine sunuldu. Tanıtım sırasında Adana Ticaret Odası standı önünde uzun kuyruklar oluşurken, Kolcuoğlu Restaurant tarafından hazırlanan üç metrelik kebap büyük ilgi gördü.

Fuarı değerlendiren ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Atila Menevşe ve Mehmet Şahbaz, Türkiye'nin 81 ilinin katıldığı Antalya 3. Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda Adana'nın kebabıyla ön plana çıkmasının sevindirici olduğunu belirtirken şu görüşlere yer verdiler:

 “Her kentin kendine has kültürel özellikleri ve değerleri vardır. Bu özelliklerin tümünün aynı anda gündeme gelmesi zor olduğundan, bunlar arasından birinin lokomotif olması kaçınılmaz oluyor.  Adana Kebabı da, ilimizin lokomotif değeri durumunda ve tescil ettirmemizin ardından yaşanan süreçte özellikle tanıtım faaliyetlerimizin de katkısıyla kentimizin tüm ulusça tanınan en önemli sembolleri arasında hakettiği yerini aldı. Kebabı tescil etmemiz, ürünün gelecek nesillere aynı damak tadı ile taşınmasını sağlamanın yanı sıra, Adana'mızın diğer özellikleri ve değerlerinin tanıtımına da önemli katkılarda bulunmaktadır.”