Etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, Adana Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, kamu kuruluşu temsilcileri ile esnaflar katıldı.
Vali Mahmut Demirtaş, esnaflara hitaben yaptığı konuşmada Ahilik Haftası dolaysıyla düzenlenen programa katılanları selamlayarak, “Ahilik kültürünün, tanıtılması esnaf ve sanatkâr öğürlerinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla “Ahilik Haftası” kutlamaları gerçekleştirilmektedir” dedi.
 
Ahiliğin Anadolu’da yüzyıllardan beri el emeği ve göz nuruyla yapılan el sanatları ve zanaat dallarının icrasında ekonomik ve ticari faaliyetlerinin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardım severlik gibi toplumsal değerleri esas aldığını hatırlatan Vali Demirtaş, “Biz millet olarak bu değerlerimizi ulusal boyuttan çıkartıp, uluslararası boyuta taşımalıyız. Çünkü Ahilik yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. Bu vesileyle başta esnaf ve zanaatkârlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutluyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
 
Vali Demirtaş, esnaflarla bir süre sohbet edip taleplerini dinlemesinin ardından, işletme sahiplerini işyerlerinde ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi alıp, bereketli ve hayırlı kazançlar diledi.