Yaklaşık 16 milyon öğrencinin ders başı yaptığı 2010-2011 eğitim öğretim yılı öncesi velilerin alış veriş telaşı sürerken, firmalar ucuz ''Çin malı'' ürünlerine karşı aileleri uyarıyor. Velilerin iki kez düşünmeleri gerektiğini de kaydeden Yolbaşı Kırtasiye İşletmecisi Mahmut Baygın, "Başta biz olmak üzere Türk üreticisi kaliteden ödün vermiyor. Çin, maliyeti düşük tutmak için hammaddeyi yeteri kadar kullanmıyor, ayrıca uygun kimyasallar yerine farklıları kullanılıyor. Bu durumda sağlık ve uzun süre kullanım açısından önemli risk taşıyor" dedi.


Yaklaşık 16 milyon öğrencinin ders başı yaptığı 2010-2011 eğitim öğretim yılı öncesi velilerin alış veriş telaşı sürerken, firmalar ucuz ''Çin malı'' ürünlerine karşı aileleri uyarıyor.
Sektör hakkında görüşlerine başvurduğumuz Yolbaşı Kırtasiye İşletmecisi Mahmut Baygın, "Reyonlarda genellikle çizgi film kahramanlarının süslediği renkli ürünler yer alıyor, çocuklarımızın fazlasıyla ilgi gösterdiği bu ürünlerin özellikle Çin malı olmasından dolayı dar gelirli ailelerin de bu ürünlere yöneldiğini gözlemliyoruz. Biz Kırtasiyeciler olarak bugüne kadar sadece lisanslı ve TSE belgeli ürünler satıyoruz ve aileleri de bu ürünlerden almalarını istiyoruz. Özellikle Çin malı ürünlerden uzak durmalarını istiyoruz. Çocuklarını seven her anne-baba kanserojen etkisi taşıyan Çin mallarından uzak durmalıdırlar" diye konuştu.
Velilerin iki kez düşünmeleri gerektiğini de kaydeden Yolbaşı Kırtasiye İşletmecisi Mahmut Baygın, "Başta biz olmak üzere Türk üreticisi kaliteden ödün vermiyor. Çin, maliyeti düşük tutmak için hammaddeyi yeteri kadar kullanmıyor, ayrıca uygun kimyasallar yerine farklıları kullanılıyor. Bu durumda sağlık ve uzun süre kullanım açısından önemli risk taşıyor" dedi.
Çin malı bir kalemin 50 kuruşa alınabileceğini anımsatan Baygın, ancak bu kalemin bir kaç açmadan sonra kesinlikle kullanılamayacağını belirterek, Çin malı defterlerde kullanılan kağıtlarında, silindiği zaman yırtıklarını ayrıca çocukların gözlerini de yorduğunu kaydederek, aileleri bu tür ürünleri alırken iki kere düşünmeye davet etti.