Vergide yapılandırma fırsatı ile borcu bulunan mükelleflere sunulan imkânlarda sürenin dolmasına sayılı günler kaldı. Adana Vergi Dairesi Başkanlığı görevlileri, işyerlerini ziyaret ederek, “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” ile getirilen imkânların detaylı olarak anlatıldığı rehber ile kesinleşmiş alacaklar, matrah artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesivb. konuların ele alındığı broşürler dağıtıyor. Vatandaşların yapılandırmadan azami faydalanabilmeleri için işyerlerini ziyaret eden Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları, sürenin 25 Kasımda dolacağını hatırlatarak mükelleflere Kanun hakkında bilgilendirme yapıyor.
 
Konuyla ilgili Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, yapılandırma kapsamında yoğun bir tanıtım sürecinin gerçekleştirildiği ve vatandaşlarımızın kanuna göstermiş olduğu ilgiden memnun olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
 
“Özellikle son başvuru tarihi olan 25 Kasım 2016 tarihine kadar tüm vatandaşlarımız borcu olup olmadığını kontrol etmeli. Sadece bir dakika gibi kısa bir sürede internet üzerinden ya da SMS sorgulaması ile borcunuz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde GİB mobil uygulaması ile de sunulan bazı hizmetlere güvenilir, kolay ve hızlı bir şekilde erişim imkânı bulunmaktadır. Yapılandırma kapsamında bir borç varsa yine internetten veya vergi dairesine gelerek başvurunuzu yapabilir Kanundan yararlanabilirsiniz.”
 
*Geniş Kapsamlı Tanıtım ve Bilgilendirme Yapıldı
 
Adana Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Kanunun tanıtımı ve bilgilendirme amacıyla il merkezi ve ilçelerde Oda, Borsa, Birlik ve Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaret toplantıları, paneller yapılmış ayrıca yerel televizyon ve radyolarda yayınlanan kamu spotları ile bilgilendirmeler yapıldı. Şehrin dört bir yanına Gelir İdaresi Başkanlığının hazırlatmış olduğu bilgilendirme afişleri asıldı, alışveriş merkezlerinde Kanun tanıtımına yönelik stantlar kuruldu. Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları mükellefleri bizzat işyerlerinde ziyaret ederek rehber ve broşür dağıtarak Kanun hakkında mükellefleri ayrıntılı olarak bilgilendirdi.
 
 
Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı“Bu güne kadar gerek yapmış olduğumuz ziyaret ve toplantılarda gerekse vergi dairelerine başvuran mükelleflerimizin göstermiş olduğu yoğun ilgiden memnunuz. Bilgilendirme faaliyetlerimiz devam ederken Vergi Dairelerimize müracaat eden vatandaşlarımız için ilave başvuru masaları, danışma ve kabul masaları oluşturulmuştur. Aynı şekilde alışveriş merkezlerinde ve vergi dairesi olmayan binalarımızda kurduğumuz masalarla da mükelleflerimize yapılandırmadan yararlanma konusunda hizmet veriyoruz.” dedi.
 
Kanundan yararlanmak isteyenler, 25 Kasım 2016 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr  adresi üzerinden internet aracılığı ile başvuru yapabilecek.
Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak.
Peşin ödemede ise çifte avantaj var. Hem katsayı uygulaması yapılmayacak ayrıca Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan % 50 indirim yapılacak.
Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresindeki başvuru sayfasında elektronik olarak yer alan ve basımı yapılarak vergi dairelerine gönderilmiş olan rehber ve broşürlerden veya 444 0 189 Vergi İletişim Merkezi (VİMER) aracılığıyla cevap alabilirsiniz. Aynı şekilde vergi daireleri tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili başvurularına en kısa sürede yanıt vermektedir.
Özetle Yapılandırma Kanununun sağladığı imkânlardan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılması ve peşin ödemenin seçilmesinde yarar olduğu belirtilmektedir.