Kaynak: 5ocakgazetesi.com

Başkan Emrah Kozay meclis oturumunda yaptığı açıklamada Belediyenin İller Bankasında ayda 50 Milyon Lira ödenek geldiğini ancak sadece işçi maaşlarının 76 Milyon Lira olduğunu kaydederek bunun sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Başkan Emrah Kozay Belediyenin Borcunu Açıkladı

“ÇUKUROVA’NIN YAKLAŞIK 1 MİLYAR LİRA BORCU VAR”

Başkan Emrah Kozay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyenin yaklaşık 1 Milyar Lira borcu var. Borcumuzla alakalı şu anda detaylı bir şekilde rapor çıkıyor, tamamlandığında sizlere detaylı bir şekilde sizlere sunacağız. Bize İller Bankası’ndan ayda 50 Milyon Lira kadar ödenek geliyor. Ama şuanda sadece işçi giderlerimiz yaklaşık 76 Milyon Lira. Yani belediyemiz çok rahat bir pozisyonda değil. Türkiye’de de eminim ilk 5’e girecek pozisyonda.”

“İLLER BANKASINDAN 50 MİLYON ÖDENEK VAR SADECE İŞÇİ MAAŞLARI YAKLAŞIK 76 MİLYON LİRA”

Adana Büyükşehir’den Üniversite Öğrencilerine Gençlik Kampı Adana Büyükşehir’den Üniversite Öğrencilerine Gençlik Kampı

Diğer Belediyelerin borçlarına da değinen Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay şöyle devam etti:

“Seyhan Belediyesinde borç 1.2, 1.3 Milyar civarında. Ancak Seyhan‘ın bütçesi bizim 3 katımız büyüklükte. O nedenle bize göre rahatlar. Yüreğir Belediyesinde de yine büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yüreğir de bizden rahat. En azından toplam işçi maaşları bizim maaşlara göre çok düşük. Yüreğir’e gelen ödenekten işçi maaşını ödedikten sonra ekstra para kalıyor. Ancak biz gelen paranın üzerine yüzde 60 koymamız gerekiyor ki maaşları ödeyebilesin. Böyle bir belediyeyle karşı karşıyayız.”

Meclis Üyeleri Başkan Kozay'ın Bilgilendirmesini Dikkatle Dinledi.

“ENKAZ DEVRALDIK AMA KASAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Tasarrufa büyük önem vereceklerini ifade eden Başkan Kozay, enkaz devraldıklarını ancak hassas davranarak zor durumdan kurtulacaklarını kaydetti. Başkan Emrah Kozay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her şeyden tasarruf yapmaya çalışıyoruz. Billbordları ve çöp arabalarını bile giydirmedik. Çok kötü bir enkaz devraldık. O nedenlerle kafanızı yormayın çok hassas davranıyorum. Kiralık arabalar vardı onları gönderdim. Hemen mazot benzinin başına çok sağlam arkadaşlarımızı yerleştirdik. Mesaiye hemen hemen son verdik. Bizim belediyeyi toparlamamız lazım. Eğer toparlayamazsak hizmet etme imkanımız kalmaz. İnce eleyip sık dokuyorum hiç kafanızı yormayın. Kasaya sahip çıkacağız.”

AK Parti Gruo Başkanvekili Recep Özdemir, Başkan Kozay'a bilgilendirme için teşekkür etti.

AK PARTİLİ ÖZDEMİR’DEN BAŞKAN KOZAY’A TEŞEKKÜR

Daha söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Özdemir, Başkan Emrah Kozay’a samimi açıklamaları nedeniyle teşekkür etti.  Seçildiği günden bugüne tarzı ve tavrıyla göstermiş olduğu tutumu tebrik ettiğini belirten Özdemir şöyle konuştu:

“Sayın başkan çok ilginç ifadeler kullandı. Çünkü bir siyasetçinin özelikle 15 yıldır Çukurova Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetilmiş olmasına rağmen çok objektif çok net ifadelerle bir profil sundu bize. Ben bu anlamda da kendisine çok teşekkür ediyorum. Son süreçte Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın kamuoyuna da yansıyan ve yukarıdan aşağıya kadar indirdiği bir borç listesi ile ilgili olarak bir tutumunun yanında, sayın başkanın objektif yaklaşımı üzerine çıkıp kürsüye takdir etmek istedim. Bizler burada 5 yıldır meclis üyeliği yaptık. Birilerinin ter yaptığın ve yanlış idare edildiğini dilimizin döndüğü kadarıyla buradan ifade etmeye çalıştık.  Ama bugün görüyoruz ki geldiğimiz noktada o gün söylediklerimizde bugün haklıymışız. Eğer Çukurova Belediyesi Çukurova halkı için ve başkanın ifade ettiği noktalarda pozitif bir katma değer sunulacaksa bu ister merkezi hükümet olsun ister yerelde olsun sonuna kadar destek vermeye hazırız”

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Üyesi Özgür Ateş de açık tavrından dolayı Başkan Kozay'a teşekkür etti.

MHPLİ ÖZGÜR ATEŞ’TEN DE BAŞKAN KOZAY’A TEŞEKKÜR

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Üyesi Özgür Ateş ise “Alışık olmadığım bir şekilde açık ve net tavrınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. “Aslolan Çukurova Belediyesi’nin menfaatleridir halkımızın menfaatleridir” diye… “ Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak biz başkanımıza sonuna kadar destek olacağız. Yeter ki her şey şeffaf bir şekilde geçsin düzgün bir şekilde geçsin biz de bu sorunlara paydaş olarak. Biz gereken tüm desteği size Milliyetçi Hareket Partisi olarak sunacağız.” diye konuştu..