> > Bereketli toprakları, yetiştirdiği Yılmaz Güney kadar bağrından çıkardığı Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'lerin memleketi olarak da bilinen Çukurova'da, geçen hafta 8'inci Çukurova Kitap Fuarı gerçekleştirildi.
> >
> > TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda, 250 yayınevi, Aydın Çubukçu'dan, Can Dündar'a, Ataol Behramoğlu'ndan Yekta Kopan'a kadar 300 yazar, çizer ve şair okurla buluştu. Adana'da öğrencilerin metroyla ücretsiz taşındığı fuarda, 6 gün boyunca 60 tane söyleşi, şiir dinletisi, panel ve konferans gibi kültür etkinliği yapıldı.
> >
> > Yüz binleri aşan okurlar fuara akın etti, yazarlarla buluştu, söyleşilere katıldı, kitap dünyasının derinliklerinde kayboldu. Fuara, Adana'nın yanı sıra Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Niğde gibi illerden de büyük ilgi vardı. Bu ilgi, ideal bir iş ortaya konulduğunda insanların nasıl sahip çıktığını da ortaya koyması bakımından önemli. Hele konu kitap, bilgi, ilim, edebiyat, düş, hedef ve çaba olunca, kıymetini değerlendirebilecek bir ölçü birimi yoktur. 
> >
> > Bu kadar değerli bir iş yapılırken, yaşanan aksaklıkların, eksikliklerin giderilmesi de önemli. Bu kıymetli fuarı, daha da büyütecek, ülke çapını aşıp uluslararası boyuta taşıyabilecek çalışmalara, hedeflere ihtiyaç duyulduğu da bir gerçek. Fuar, kitapla, yazarla buluşmanın yanı sıra insanların kentle tanışma ve bütünleşmesini de sağlamalı. Kebabından şalgamına, sanatsal zenginliklerden tarihi ve edebi mekanlarına kadar herşeyiyle bulunmaz bir kent Adana. 
> >
> > Türkiye'nin birçok kentinde kitap fuarları yapılıyor. Burada bir fark yaratıp, farkındalık sağlanmalı. Yüz binlerin ilgi gösterdiği Adana'ya fuar için gelenlerin, kitap ve yazarların yanı sıra, özellikle haftasonu sıkışan ve çileye dönen trafik sorunuyla kentten ayrılmaması gerekir. Fuarın bilgi ve birikime yaptığı katkının yanı sıra, ekonomiye, sosyal hayata ve toplumsal gelişime de artılarını değerlendirmek gerekir. 'Nasıl yapmalı?' sorusuna 'Ne yapmalı?' diye sorarak başlanmalı, fikirler üretip birlikte adımlar atmanın zamanıdır.