Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin Yapımı Sürüyor Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin Yapımı Sürüyor

Sümer mahallesinin kadın bakış açısıyla yönetilmeye ihtiyacı olduğunu belirten Bozan, “Kadının olduğu yerde huzur olur, bereket olur, temizlik olur, kadının olduğu yerde şefkat olur. Kadınlar nasıl evlatları arasında ayrım yapamazsa, mahalle hizmetlerinde de hiç kimseyi birbirinden ayırmadan hizmet eder. Herkese anne şefkatiyle yaklaşır. Kadının olduğu yerde dürüstlük olur. Bu yüzden Sümer mahallesine de artık bir kadın muhtar gerekiyor” dedi.Funda Bozan "Daha Yaşanabilir Sümer Mahallesi İçin Adayım"

31 Mart Yerel Seçimlerinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da halk tarafından belediye başkanları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları seçilecek. Siyasi partilerde başkan ve belediye meclis üyesi adayları partiler tarafından belirlenirken, seçme ve seçilme hakkına sahip her vatandaş, muhtar adayı olabiliyor. Bu yıl meclis üyelikleri ile mahalle muhtarlıklarına aday olanların sayısı ise oldukça fazla. 

Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Sümer Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerinde mahalle muhtarlığı için 2’si kadın toplam 5 aday yarışacak. Kadın adaylardan birisi de, basın medya sektörünün başarılı ve sevilen kişilerinden Funda Bozan. Funda Bozan daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Sümer Mahallesi için Muhtarlığa adaylığını koydu.  Seçim çalışmaları kapsamında kapı kapı gezerek insanlara ulaşan Bozan; genç, dinamik yapısı, sevecen kişiliğiyle mahalle sakinlerinin yoğun ilgi ve desteğini kazandı. Çalışmalarına devam eden Bozan, mahallenin ve mahalle sakinlerinin yaşadıkları sorunları bildiğini ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde muhtar seçilerek yaşanan sorunlara çözüm için çalışmak istediğini söyledi.

Funda Bozan "Daha Yaşanabilir Sümer Mahallesi İçin Adayım"

Yaptığı seçim çalışmalarını anlatan Bozan, “Tek tek insanlara ulaşmaya çalışıyorum. Mahallemiz çok büyük alana sahip. Camileri, pazar yerlerini, okulları, kahvehaneleri, esnafları ve apartmanları ve müstakil evleri dolaşıyorum. Olumlu tepkiler alıyorum. Kadın adayı desteklemek isteyen çokça insan ile karşılaşıyorum. Ama ben sadece kadın olduğum için değil, kendime inandığım ve güvendiğim ve yeterli bulduğum için bu yola çıktım” dedi.

Sümer Mahallesi’nde 16 bine yakın seçmen sayısının bulunduğunu dile getiren Bozan, “Mahalle sakinlerini evlerinde,Funda Bozan "Daha Yaşanabilir Sümer Mahallesi İçin Adayım" sokaklarında ziyaret edip sohbet ediyorum. İnsanların temizlik konusunda şikayetleri ile karşılaşıyorum. Çöplerin toplanması ve mahallelerin temizlenmesi konusunda bu şikayetler oluşuyor. Sinek ve haşerelere dair ilaçlama konusunda şikayetler var. Mahallemizde kaldırım, asfalt sorunları var. Pazar yeri sorunu var. Bunlara müdahale edilmesi isteniyor. Mahallede bir kreş yok. Mahalle sakinleri kreş istiyorlar. Aslında mahallemizin eksiği çok fazla. Bu eksikleri insanlarımızla birlikte istişare ederek ilgili belediyelerden yapmalarını isteyeceğiz. Projelerimin arasında taziye evi var. Emeklileri için dinlenme alanı, parkların yenilenmesi, yeni parkların yapılması, çocuk oyun parklarının yapılmasına dair fikirlerim var. İnsanlar parkları aileleriyle birlikte kullanamıyorlar. Tekin olmayan insanlar bulunabiliyor. Ailelerle sohbet ettiğimizde çocuklarını parka rahatlıkla götüremediklerini anlatıyorlar. Mesela mahallemizde insanların spor yapabileceği bir yer yok” diye konuştu.

Semtlerde son dönemde bir kadın dayanışması oluştuğunu vurgulayan Bozan, “İnsanlar daha temiz, daha şeffaf, daha fazla hizmet edebilmeleri için kadın aday olmasını istiyorlar. Mahallede 5 aday olarak seçimlere gireceğiz. 2 kadın ve 3 erkek aday yarışacağız. Benim tabii ki genç olmam önemli bir faktör. Diğer adayların daha önceden bilinip tanınması, bir eleştiriye maruz kalmaları gibi durumlar söz konusu. Mahalle halkı artık yeni bir ismi desteklemek istiyor. Dolayısıyla burada avantajım zaten ön plana çıkıyor.  Mahalle sakinleri yenilik ve değişim istiyor. Artık yeni aday istiyorlar. Genç, dinamik, çalışkan aday görmek istiyoruz diyen bir kesimle karşılaşıyorum. Bundan dolayı kendimi de avantajlı görüyorum. Kadın adayı desteklemek isteyen birçok aile var. Sadece kadınlar kadın aday görmek istemiyor. Erkekler de artık bir kadın adayı desteklemek istiyorlar. Çalışan birini görmek istiyorlar. Hizmet eden birileri olsun istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bozan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kendine güvenim var. Ben bu yola kendime inanarak, kendi potansiyelime, kapasiteme inanarak yola çıktım. İddia etmekten ziyade hani çok çalışan, kazanır zihniyeti yok aslında muhtarlık seçiminde. Yerel seçimlerdeki gibi bu konuyu da ele almak gerek. Çünkü damga ve mühürlü olan bir pusulamız yok. Biz kendimiz aza isimleriyle birlikte listemizi oluşturup pusulamızı çıkartıyoruz. Pusulalarımızın da sürekli kontrol etmemiz gerekiyor çalınmaya karşı. Bir de böyle bir dezavantajımız var. Çünkü daha önceki dönemlerde yapılmış bir şey bu. Keşke hani bu dönem yetişmeyecek, olmayacak zaten ama diğer dönemde muhtarlık tutulumları da damgalı, fotoğraflı, mühürlü olsa, kimse hani onu çalıp, cebine atıp, emeklerimize saygısızlık yapmasa diye düşünüyorum. Bunun önlemi alınsa çok daha güzel olur. En azından kendinizi strese sokmayız. Hile yapılabiliyor. Adil bir seçim olmuyor. Gerek sayımlarda, gerek yani sandık başkanları için diyeceğim bir şey yok fakat adamları olan insanlar bunu yapıyor.

Kömür yardımı isteyen bir kesim var müstakil evlerde Soba yakanlar var. Hala koli yardımı, gıda yardımı isteyen bir kesim var. Maddi destek isteyen kesimler var. İhtiyaç sahibi çok fazla insan var. Bunları tek tek belirleyip, gerekli mercilere ileterek ihtiyaç sahiplerine, kömür, gıda, nakdi yardımlar yaptıracağız. Tabii ki vakıflar ya da dernekler de bu konuda destek vereceklerdir.   Daha iyi hizmet etmek için eksiklerini gidermek gerekiyor. Elimizden geldiğince belediyemizle halkın, mahalle sakinlerinin isteklerinin eksiklerini gidermeye çalışacağız.”