ÇÜ Mithat Özsan Amfisinde düzenlenen törene Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Güney Ecza Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir, akademisyenler, Eczacılık Fakültesi öğrencileri ile aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ANNE BABALARA ALKIŞ

Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin açılış konuşmasını yapan ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu, “Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’mize hepiniz hoş geldiniz. Sevgili öğrencilerimiz, geleceğinizi inşaa ettiğiniz bu yıllarda üniversite hayatına adım atmanın sizler için ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyorum. Üniversite sınavını kazanmak ve istediğiniz bir alanda eğitim görebilmek için özel yaşamlarınızı, isteklerinizi bir kenara bırakarak çalıştınız. Çok çaba sarf ettiniz. Sonunda fakültemizi kazandınız. Hayatınızda yeni ve anlamlı bir sayfa açıldı. Hayallerinizin umutla besleneceği bir fakülte hayatı yaşamanızı canı gönülden dilerim. Bugün mesleğinize ilk adım olarak kabul edebileceğiniz Beyaz Önlük Giyme Törenini yapıyoruz. Beyaz önlük masumiyettir. Temizliktir, güvendir, saygıdır. Mesleğinizin icrasında her ne pahasına olursa olsun, dürüstlükten ödün vermemektir. Beyaz önlük hastanıza, danışanınıza, üstlerinize, çalışanınıza, mesleğiniz ve kişiliğiniz adına verdiğiniz güven duygusudur . Sevgili öğrenciler, beyaz örneğin temsil ettiği değerlere karşı sorumluluğunuz bugünden başlayacak ve bir ömür boyunca devam edecektir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek öğrencilere kendilerini binbir fedakarlıkla bugünlere getiren ailelerini ayakta  alkışlamalarını rica etti.

Genç Eczacılar Beyaz Önlüklerini Giydi!

ECZ. YALBUZDAĞ, “İLACIN UZMANI OLMALISINIZ”

Eczacılığın insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu söyleyen Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yaptığı konuşmada “Eczacılık kimilerine göre kolay görünebilir. Ama konu sağlık olunca ilaçla ilgili her şeyi bilmek zorundayız, ilacın uzmanı olmak zorundayız. Eczacılık eğitimi de zor eğitimlerdendir, teorik bilgilerin yanında pratik bilgilerinde öğrenilmesi ve tatbik edilmesi gerekmektedir. İlacın uzmanı olabilmek için de, mesleğimizi tam anlamıyla yapabilmek için de hem teorik bilgileri hem de pratik bilgilerinizi en iyi şekilde öğrenmek zorundasınız. Eczacının hata yapmak olasılığı yoktur. Yapılacak bir hata hastanın hayatına mal olabilir. Eczacılığı en iyi şekilde öğrenip, en iyi şekilde tatbik etmek zorundayız. Beyaz önlüğümüz saflık ve temizliği simgeler, hastaya güven verir. Beyaz önlük hata kabul etmez. Laboratuarlarda ve mesleğimizi icra ederken bizi kimyasalların tehlikesinden koruyacaktır. Beyaz önlüğümüze ve mesleğimize sahip çıkın, etik ve deontolojiden ayrılmayın.”

Adana Diş Hekimleri Odası’nda Dt. Fatih Güler ile Yola Devam Adana Diş Hekimleri Odası’nda Dt. Fatih Güler ile Yola Devam

Genç Eczacılar Beyaz Önlüklerini Giydi!

MESLEK ÖRGÜTÜNÜZE SAHİP ÇIKIN

Ülke ve meslek olarak zor günlerden geçtiklerini de ifade eden Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Mesleğinize, beyaz önlüğünüze, meslek örgütünüze sahip çıkın, birlik olursak, beraber olursak sorunların üstesinden hep birlikte gelebiliriz. Dünya Sağlık Örgütü Dokuz Yıldızlı Eczacı’yı tanımlarken, eczacının Lider, Yönetici, Yaşam boyu öğrenen, Öğretici, İyi iletişim kuran, Karar veren, Araştırmacı, Bakım veren ve Girişimci rollerine sahip olmasını istemektedir. Sizler de eğitiminiz boyunca bu özelliklere sahip olmak için kendinizi bu yönlerde geliştirin. Donanımlı bir fakültede, rahat ve imkanları fazla olan bu üniversiteden en verimli şekilde faydalanmaya çalışın. Bizler, Adana Eczacı Odası olarak da her zaman yanınızda olacağız, olmaya devam edeceğiz. Sizlerin beyaz önlüğümüze, mesleğimize ve meslek örgütümüze sahip çıkan eczacılar olmanız dileğimle, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu’nuın ‘Değişen Dünyada Öğrenciler’ konulu konferansın ardından Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kumcu ve akademisyenler ile Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Yalbuzdağ ve YK Üyeleri genç eczacılara önlüklerini giydirdi.