İl Müdürümüz Ataşbak’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde protokol üyeleri, öğrenciler, izci ve sporcular kortej yürüyüşü ile törenin yapılacağı İstasyon Meydanına geldiler.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş halkın bayramını kutladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler günün anlamını ifade eden şiirler ve Atatürk’ün Gençliği Hitabesini okudular.  Adana Büyükşehir Belediye Halk Oyunları ekibi gösteriler sundu. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları step aerobik, cimnastik, tekvando, karate ve güreş gösterileri sergilediler. Ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Oyunları Birlik Platformu “Dünya Atabarı Oynuyor” gösterisi sundular.

İstasyon Meydanında yapılan törene,  Adana Valisi Mahmut Demirtaş , 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer yetkililer katıldılar.

Ataşbak; “Gençlik, mutlu bir ülkenin işaret fişeğidir”

Törende konuşan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 19 Mayıs ruhu, bizim ve Türk Milletinin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti. “Tam bir asır önce bu gün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da, Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında yol alarak Samsun’a ayak bastığı ve Kurtuluş Mücadelesini Anadolu Topraklarından başlattığı gündür 19 Mayıs. Asırlardır hür yaşayan aziz milletimizin, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini, yaktığı kurtuluş meşalesiyle erittiği, şanlı mazisinin verdiği güç ve onurla yurdumuzu işgal etmek isteyen yedi düvele karşı yeniden şahlanışının simge günüdür 19 Mayıs.

Her yıl ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutladığımız bu önemli bayram günümüz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize millet olarak duyduğumuz büyük inanç ve güvenin adıdır. İnanıyorum ki, büyük Türk Milletinin bağrından yetişmiş olan gençliğimiz, atalarının, uğruna canlarını feda ettikleri bu özgür vatanın her açıdan gelişip kalkınması için ellerinden gelen çabayı, azim ve kararlılıkla yerine getirecektir. Gençlik gelecektir, Gençlik ümittir, Gençlik mutlu bir ülkenin işaret fişeğidir. Aydınlık geleceğe açılan kapının yegane anahtarıdır.

Kurtuluş savaşımızın önderi Atatürk’ün ‘Bütün Ümidim Gençliktir’ özdeyişi, sadece bir slogandan ibaret olmayıp, ülkemizin geleceğinin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğinin en somut ifadesidir.

19 Mayıs 1919’da yakılan özgürlük meşalesinin, 100 yıldır aydınlattığı güzel ülkemiz, gençliği sayesinde geleceğe güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, geleceği aydınlık bir ülkedir. Unutmamalıyız ki, ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini koruyabilir ve sürdürebilir.

Muasır medeniyetler hedefinde koşar adım ilerleyen ülkemizin emin ellerde olduğunu biliyoruz. Bunun en önemli örneklerinden biri 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı verdiği mücadele ile özgürlük ve bağımsızlığından, demokrasisinden ve aydınlık geleceğinden asla taviz vermeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilan eden gençlerimize bizler inanıyor ve güveniyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak yolundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için gerektiğinde canlarını dahi seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar zor şartlar altında kurulduğu gerçeğini akıllarında ve yüreklerinde daima muhafaza edeceklerine ve ülkemizi bilimde, sanatta, sporda, teknolojide, yaşamın her alanında çok daha yüksek noktalara taşıyacaklarına inanıyorum.

100. yılını kutladığımız bu gurur gününde; Aziz milletimizin, siz değerli Adanalı hemşerilerimizin ve sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Törenin sonunda Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç tarafından Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye girenlere hediyeler takdim edildi.