Adana’nın merkez Çukurova ilçesindeki Ercan Çetin Doğal Park içinde gerçekleşen şenlik, müthiş bir coşkuya sahne oldu. Yöresel lezzetlerin büyük ilgi gördüğü ve yöre sanatçılarının konserlerinde büyük coşkunun hakim olduğu şenlikte konuşan Belediye Başkanı Soner Çetin, “İşte bu, işte Türkiye bu. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bizim olan ve ilelebet bizim olacak Türkiye burada. Çukurova Belediyesi var olduğu sürece, bu kültürler kardeşçe bir arada yaşamaya devam edecek” dedi.

TÜRKİYE’NİN TÜM RENKLERİ ÇUKUROVA’DA
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve büyük ses getiren Yöre Dernekleri Şenliği’nin ikincisi geçtiğimiz gün Ercan Çetin Doğal Park’ta yapılan açılış töreni ile başladı. 21-22-23-24 Mayıs tarihlerinde Çukurova ilçesinde yer alan Ercan Çetin Doğal Park içerisindeki Geleneksel Yöre Dernekleri Şenliği ilk gün büyük katılıma sahne oldu. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandığı şenliğe, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da katıldı.

Vatandaşlarla kucaklaşan ve hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Soner Çetin, yöre derneklerinin kurmuş olduğu stantları teker teker gezdi. Yöresel lezzetlerin tadına bakan Çetin’e yöresel hediyeler de takdim edildi.
“KÜLTÜRLER KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK”
Şenliklerin 3 gün süreceğini ve renkli etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirten Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  katılımın bu yıl daha da arttığına şahit olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya, Akdeniz’den Güneydoğu Anadolu’ya, Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 ayrı iklimden bütün dostları ele ele omuz omuza görmenin kendisini çok mutlu ettiğini aktaran Çetin, “Adana o kadar güzel, o kadar cennet bir memleket ki, Adana’mıza Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş, yerleşmiş hemşehrilerimiz var. Sonuçta, hepimiz Adanalıyız. Bugün burada kendi kültürlerimizi yaşatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yöresel yiyecekleriniz, yöresel kıyafetleriniz, belki halk oyunları ekibiniz, sıra geceleriniz, aşçılarınızla bir şekilde bugün bütün Türkiye burada” dedi. 
Yöre Dernek Başkanlarından el ele tutuşmalarını isteyen Çetin, “İşte bu, işte Türkiye bu. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bizim olan ve ilelebet bizim olacak Türkiye burada. Çukurova Belediyesi var olduğu sürece bu kültürler kardeşçe bir arada yaşamaya devam edecek” diye konuştu.  Başkan Çetin, açılışın ardından dernek başkanlarına plaket vererek teşekkür etti.

Başkan Çetin, şenlik çerçevesinde düzenlenen tavla turnuvasında ise şampiyonluğu kazanan yarışmacıyla gösteri maçı gerçekleştirdi.