Vatanını milletini seven 3 Mayıs 1944 ruhunu yaşayan binlerce Bozkurt,yürüyüşe katıldı. Kent meydanında gerçekleşen yürüyüşe 15.000 kişi katıldı.
Adana Ülkü Ocakları İl binası önünde başlayan yürüyüş,İstasyon meydanı ve en son Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklaması ile son buldu. Öğrencisi,İşçisi,Köylüsü,Emeklisi 7’den 70’e herkes Adana Ülkü Ocaklarına ve değerli başkanı Yunus UZUNLULAR‘a yürüyüşten dolayı teşekkür etti.

Göreve geldiği günden bu yana Adana’da başarılı çalışmalara imza atan Yunus UZUNLULAR‘ın başarısı kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor.

Meydanı dolduran kalabalığa hitap eden başkan Yunus UZUNLULAR şunları söyledi:

Milliyetçi Fikir Adamlarını minnetle anıyoruz.

Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveninde, sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıl dönümünü iştiyakla hatırlıyoruz. 71 yıl önce Türk milleti ve Milliyetçilik fikri için mücadele eden 165 mümtaz şahsiyeti bir kez daha yad ediyoruz.

Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra, “Benim hayatta yegâne fahri servetim Türklükten başka bir şey değildir”, “Doğuşumdaki tek fevkaladelik Türk olarak dünyaya gelmemdir”, ” Bir Türk dünyaya bedeldir”, “Ne mutlu Türküm diyenegibi daha nice sözlerin sahibi olan M. Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde tarihte GÖK TÜRKLER’den sonra ilk defa “TÜRK” adıyla bir devlet kuruldu. Yeni kurulan bu devletin kuruluş felsefesini ve temelini “Türklük Şuuru,Türk Milliyetçiliği ve Türk Kültürü” oluşturmuştur.

1944’te Türkçü aydınlara karşı saldırılar başlamıştır.

Fakat Atatürk’ün ölümünden sonra işler değişmiş,İNÖNÜ döneminde devletin kuruluş felsefesi olan Türkçülük ve Türk Milliyetçiliğine karşı bir düşmanlık kampanyası başlatılmıştır.Bu düşmanlık 1944’lerde devleti kuran iradeye yani Türkçülük iradesine bayrak açılarak kendisini iyice göstermiş ve doruk noktaya ulaşmıştır.

II.Dünya savaşının başlangıçta Almanya lehine kazanılacağı düşünülünce Almancı,savaşın sonuna doğru ise Rusya’nın kazanacağı ortaya çıkınca Komünist olan Milli Şef ve ekibi tutarsızlıklarını göz önüne seriyordu.

İşte böylesi bir zamanda kararlı ve ilkeli Türk Milliyetçisi aydın kesimler rejimin tüm baskılarına ve dayatmalarına rağmen kamuoyuna ve devlete bir takım uyarılarda bulunmuştur. Büyük dava ve fikir adamı Nihal ATSIZ’ın önderlik ettiği ve ALPARSLAN TÜRKEŞ’in de içinde yer aldığı Türkçü harekete,duyarlı Gençlik ve asil Türk Milleti’de destek olmuş; böylece o güne kadar sadece kültürel alanda ve fikri boyutta faaliyet gösteren Türk Milliyetçiliği hareketi, fikir akımı olmanın yanında, siyasi ve sosyal bir hareket özelliği kazanmıştır.

Türk olduklarından gurur duyan ve Türklüğü yaşatan bu insanlar 1944 yılının gaddar yönetimi tarafından işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakılmıştır. Ancak haklı davalarından hiç bir zaman vazgeçmemişlerdir.

Açık ve net olarak Bilinmelidir ki;

Milliyetçilik geleceğin rehberi, içinde bulunduğumuz çağın eskimeyecek vizyonu, milletin yegane güvencesi, ekonomik gelişmenin motoru, demokrasi ve özgürlüklerin teşvikçisi ve yol arkadaşıdır. Türkçülük ise devletimizi ayakta tutan çelikten bir halattır.

3 Mayıs 1944 yılında yiğitçe mücadele eden ve davalarından taviz vermeyen ,

Başbuğ Alparslan Türkeş Bey,Hüseyin Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Fethi Tevetoğlu, Cebbar Şenel, Hasan Ferit Cansever, Nurullah Barıman, Mustafa Zeki Sofuoğlu, Fazıl Hisarcıklı, Hüseyin Namık Orkun, Saim Bayrak, İsmet Rasim Tümtürk, Cihat Savaşfer, Muzaffer Eriş, Fehiman Altan, Yusuf Kadıgil, Hikmet Tanyu, Hamza Sadi Özbek, Orhan Şaik Gökyay, Cemal Oğuz Öcal, Said Bilgiç, Mehmet Külâhlıoğlu ve Osman Yüksel Serdengeçti’nin fikirleri ve mücadeleri bugün halen diridir ve yaşatılmaktadır.

Ülkücü,tamamıyla insana saygı ve riayeti merkezine alan, milli ve manevi değerleri yaşatmak için kararlılık gösteren, milletini doruklara çıkarma amacıyla yanıp tutuşan, içiyle dışı arasında tutarlık olan fazilet, adalet, iman, eşitlik, hürriyet ve ahlak mihveridir.

Ülkücü Hareket Olduğu Sürece Türk Düşmanları amacına ulaşamayacaktır.

Hangi şart ve ortamda olursa olsun,Ülkücü hareket olduğu sürece Türk düşmanları emellerine asla ulaşamayacaktır.
Bu duygu ve temennilerle büyük Türk milletinin ‘3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutluyor; milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, hayatlarını kaybedenlerle birlikte tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.


Ne Mutlu Türk’üm Diyene
Ne Mutlu Ülkücüyüm Diyene