Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen ruhsat töreninde genç hukukçulara cübbelerini Av. Nevzat Elçi, Av. Ata Karazincir, Av. Halil İbrahim Dönmez ve Av. Kemal Koyuncu giydirdi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük törende yaptığı açış konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

" Bugün ruhsatını alarak cübbe giyecek meslektaşlarım bu zorlu ve mücadele dolu yolda mutlu sona ulaştı. Meslek yaşantılarında da başarılı olacaklarına inancım tamdır. Bu zorlu süreçte esas başarı ailelerindir. Onları da kutluyorum. Umarım ki hep birlikte evlatlarının daha nice başarılarını görürüz. Genç meslektaşlarımın hepsi başarılı bürolarda stajlarını tamamladılar. Staj yaptıkları büroları ve değerli üstatlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum.

Avukatlık dünyada hiçbir mesleğe verilmemiş hak ve sorumluluklara sahip bir meslektir. Hukuk devletine, hak ve özgürlüklere sahip çıkma ve bu kavramları savunma ve işlevsellik kazandırma noktasında da sorumluluklar yüklemektedir.


Avukatlığın toplumda saygın, ekonomik olarak belirli ölçülerde ve iyi bir düzeyde yaşam standardı sunmasının yanı sıra en önemli yanı ise kamusal yönüdür. Ve bu kutsal meslek yurttaşın adalete erişimi ve hak arayışının en önemli unsurudur.

Yargının kurucu unsuru olarak her zaman ne şartta olursa olsun evrensel hukuk kurallarını savunmak zorundayız. Uluslar arası Sözleşmeler, avukatları yaşadıkları dönemin ve toplumun tanıkları olarak nitelemektedir. İyi bir hukukçu insanını, vatanını, ülkesini severek bu unsurları mutlak suretle dikkate alan kişidir."

'ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DEĞİNDİ

Av. Küçük, TSK'nın Suriye'de yürütmekte olduğu 'Zeytin Dalı Harekatı' na da değinerek, "Devletimiz, terör olgularıyla (PKK, PYD, DAEŞ ile kökten dinci ve ayrılıkçı unsurlar vs.) mücadele etmek zorundadır. Ancak Ortadoğu coğrafyasında artık bu acılar son bulmalıdır. Asıl zafer savaşı değil, barışı sağlamakla mümkündür. Reyhanlı ve Kilis'e atılan füzelerle sivil yurttaşlarımız da hayatlarını kaybetmeye başladı. En büyük dileğim; 72 şehidimizin olduğu 2016 yılındaki 'Fırat Kalkanı Operasyonu'ndaki gibi üzücü ve ağır sonuçlar oluşmadan, daha fazla şehit verilmeden toplumsal huzur ve barış ikliminin hakim kılınmasıdır" diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu'nun "Unutmayınız ki, cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan böylesi bir toplumda mezar taşı gibi susmamasıdır" ve; 
“Ben Atatürkçüyüm, 
Ben cumhuriyetçiyim, 
Ben laikim, 
Ben anti-emperyalistim. 
Ben özgürlükçüyüm. 
Ben Bağımsız Türkiye’den yanayım. 
Ben insan hakları savunucusuyum. 
Ben terörün karşısındayım. " sözlerini hatırlattı. Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ayrıca Türk edebiyatının önemli ismi Yaşar Kemal'in de barışla ilgili,"Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır" sözünü paylaşmak isterim."