Genç avukatların aileleri ve davetlilerin katılımlarıyla yapılan törende Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuşmasında güncel ve hukuki konularda görüş, düşünce ve önerilerini paylaştı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, mesleğe yeni adım atan genç meslektaşlarımıza başarılı, uzun, kazançlı bir meslek hayatı diledi.

Genç avukatların ailelerini, staj yapılan büro avukatlarını tebrik ederek genç hukukçulara yol gösterici tavsiyelerde bulundu.

Avukatların çok ağır şartlar altında mesleklerini ifa etmeye çalıştıklarını örneklerle anlattı.

Avukatlığın 3 bin yıllık geçmişe sahip kamusal yönü olan kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Av. Veli Küçük, “Bu görevi ifa ederken yurttaşlarımızın size getirdikleri hukuksal sorunlarıyla hemhal olarak, meslek etiği ve kurallarına bağlı kalarak mesleğimizi yücelteceğinize inancım tamdır. Meslek etiği ve meslek kurallarına bağlı kalmanız sizlerin başarılı olmanızda önemli rol oynayacaktır. Bu değerlerle birlikte aramıza hoş geldiniz diyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

“KÜLLİYE’DEKİ ADLİ YIL AÇILIŞINA KATILMAYACAĞIM”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Yargıtay tarafından 2 Eylül’de Adli Yıl Açılış Töreni’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasının, kuvvetler ayrılığı ilkesine, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceği gerekçesiyle sayısal olarak Türkiye’deki avukatların yüzde 90’nı temsil eden 51 baro başkanı ile birlikte anılan törene katılmayacaklarını daha önce açıkladıklarını ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 2 Eylül 2019 Pazartesi Baromuz ev sahipliğinde yapılacak adli yıl açılışıyla ilgili bilgi paylaştı ve meslektaşlarımızı davet etti.

Konuşmaların ardından toplu halde yemin eden genç avukatlara ruhsatlarının takdimine geçildi.

Ruhsat alan avukatların adları şöyle: Duran Akkanoğlu, Esat Türkmenoğlu, Erk Özveren, Büşra Avcı, Merve Gürses, Gürkan Kırman, Dilan Yaman, Ufuk Alabucak ve Sevde Nur Berber

Cübbe giydiren meslektaşlarımızın adları şöyle: Av. Mustafa kemal Girmen, Av. Tayyar Yılmaz, Av. Hüseyin Bozdoğan, Av. Mahir Dönmez, Av. Mustafa Attaroğlu, Av. Güven Acar, Av. Abdurrahman Dönmez Av. Buğra Tanır ve Av. Merve Baysal.

Törende Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Sayman Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Furkan Kılıç, Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Ayşe Duygu Özgüven de hazır bulundu.