Rektörlük makamında yapılan görüşmede ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Eric Atkins de hazır bulundu.
ABD Adana Konsolosu Linda Specht, Adana’ya ilk defa geldiğini ve kentimizi çok beğendiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Ersoy’dan üniversitemiz hakkında bilgi alan Specht, özellikle uygulamalı eğitim anlayışından çok etkilendiğini, ABD üniversiteleri ile Adana BTÜ arasındaki ilişkilerin artması ve çeşitlenmesi için çalışacaklarını söyledi.
Özellikle açılan bölümler ve akademisyen tercihleri konusunda Linda Specht’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Adem Ersoy, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılan bölümler hakkında bilgiler verirken, yurt dışı ihtisaslı ve sanayi deneyimli akademisyenleri tercih ettiklerini ve akademisyen ihtiyacının bu iki kaynaktan giderildiğini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda Amerikalı akademisyenlerin bulunduğunu ve bu sayıyı arttırmak için çalışmaların olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ersoy, “ABD üniversiteleri ile ortak projeler, ortak yüksek lisans-doktora çalışmaları, personel ve öğrenci değişimi gibi pek çok konuda işbirliği içerisinde olmak adına Sayın Linda Specht ile fikir alışverişinde bulunduk. Biz de kendisine iade-i ziyarette bulunarak bu konuları daha ayrıntılı bir şekilde konuşacağız. Adana BTÜ, kentimizin ve ülkemizin yurtdışına açılan kapısı olma yolunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor” şeklinde konuştu.
Görüşmenin ardından Konsolos Linda Specht üniversiteyi gezdi.