Her şey yaklaşık 5 ay önce başladı. Boşandığı eşinden olan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel ile bir hafta sonu buz pistinde kaymaya giden gazeteci Kemal Yücel’in (35) hayatı, oğlunun buz pistinde kayarken düşüp kafasını yere vurması ile değişti. Gittikleri hastanede doktorlardan aldığı haberle adeta yıkılan Yücel, beynin de tümör bulunan oğlunu Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un desteği ile ameliyat ettirdi. Ameliyat sonrasındaki 7 gün kritikti, ancak son gün minik Utku’nun yorgun yüreği, acıya daha fazla dayanamadı. Minik Ali Utku, 19 şubat günü girdiği riskli ameliyatından ardından 28 şubat günü hayatını kaybetti.

İKİNCİ KEZ EVLAT ACISI YAŞADI

Oğlunun ölümü ile adeta yıkılan Yücel, onun organlarını da bağışladı. ‘Mavi Çocuk’ Ali Utku’nun organları, 4 minik yüreğe ikinci kez hayat verdi. Kalbi ise, doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği olan 3 yaşındaki Melek Özcan’a nakledildi. Kemal Yücel, adeta yeniden hayata tutunan Melek’in taburcu olmasının ardından yaşadığı Diyarbakır’ın Bağlar semtine gidip, oğlunun kalbini bir başka bedende dinledi. Ama olmadı. Melek de hayata tutunamadı. İkinci kez evlat acısı yaşayan Yücel, kendisini eve kapattı. hatta ölümü bile düşündü.

ÖLÜMÜ BİLE DÜŞÜNÜYORDUM

“Utku’un organlarıyla hayata tutunan çocukları düşündükçe bir nebze de olsa teselli oluyordum. Melek bebeği kaybetmek ikinci bir evlat acısı yaşamama neden oldu Bu anlatılamayacak bir acıydı” ifadesini kullanan Yücel, “Melek’i tedavi gördüğü hastanede daha sonra Diyarbakır’da ki evlerinde ziyaret edip, onun kalbini dinledim. Gözlerimi kapatıp, oğlumun hayatta olduğunu hayal ederdim. Sanki biricik evladım yaşam pınarımı kaybetmemiştim. Hayattayken Utku ile hep böyle yapar, birbirimizin kalbini dinlerdik. Ama olmadı Melek’i de kaybettik. Acım daha da büyüdü. Kendimi eve kapattım, kimseyle görüşmedim. Hatta ölümü bile düşündüm” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN ‘UMUT’ OLDU

Her şeyden, hayattan da vazgeçtiğini, ancak daha sonra yaşadığı acıyı bir umuda dönüştürdüğünü anlatan acılı baba gazeteci Kemal Yücel, başka çocukların hayata tutunabilmesi ve çocukluğunu dolayısıyla yaşayabilmesi için; ‘Mavi Çocuk Şefkat Projesi’ni hazırladığını ve bunu hayata geçirmek istediğini söyledi. Merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Yamaçlı Mahallesi’nde oğlunun adını taşıyan; ‘Mavi Çocuk Utku Anaokulu’ için de bir ‘Oyuncak Kampanyası’ başlattıklarını belirten Yücel, okulun yeni olduğunu ve ihtiyaçların da çok olduğunu belirtti ve kampanyayı daha da yayınlaştırarak köy okullarında ki çocukların da masum yüzlerinde tebessüm olabilmesi için oyuncaklar ile buluşturacağını söyledi.

ONLAR İÇİN OYUNCAK LÜKS

Yücel, “Anaokulunun bulunduğu bölgeye baktığımız zaman genelde yoksul aileleri görüyoruz. Ve o ailelerin çocuklarına oyuncak alabilme gibi bir lüksü de yok. Çünkü ağır yaşam koşulları altında eziliyorlar. Ben de o çocukların, oyuncakla buluşması, o minik yüzlerin gülmesine vesile olup, sevinip mutlu olabilmeleri için böylesi bir kampanya başlattık. Eğitim-öğretim yılının ilk gününe yetiştirmek istiyoruz. Minik yavrularımızın yüzündeki o tatlı tebessümü görmek yüreğimdeki acının tesellisi olacak” diye konuştu.

HALUK LEVENT’TEN DESTEK SÖZÜ

Anaokulunun başta eğitici ve öğretici oyun aletleri başta olmak üzere çocuk oyun parkı gibi temel eksiklikleri bulunduğunu dile getiren Yücel, bu konuda sanatçılarımız da büyük bir sorumluluk gösteriyor. Anaokulunun bulunduğu sokakta Haluk Levent’in de evi olduğuna işaret eden Yücel, “Haluk Levent ile sürekli görüşüyoruz. Kendisi okulun açıldığı ilk gün çocuklarla birlikte olup, başlattığımız ‘Oyuncak Kampanyası’na destek sözü verdi. Bu bizim için çok önemli” ifadesini kullandı.

TWİTTERDEN DESTEK VERİLDİ

#AliUtkununOkulunaDestek adlı etiketle twitter'dan büyük destek verdi. ‘Mavi çocuk’ Ali Utku'nun ismi verilen anaokulu için oyuncak kampanyasını takipçileriyle paylaştı. Bir çok sanatçı ve twitter kullanıcı tarafından kısa sürede binlerce tweet atılırken ünlü radyo programcısı Ceyhun Yılmaz da kampanyaya destek vereceğini duyurdu.