Hatay, Adana, Antalya, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye Barolarının katılımı ile gerçekleştirilen TBB 2018 Kurgusal Duruşma Yarışması Akdeniz Bölgesi Elemelerinde Adana Baro Takımı birinci, Kahramanmaraş Barosu ikinci, Hatay Barosu da üçüncü oldu.

Adana Barosu'nu temsilen stajyer avukatlar; Hatice Nur Altunok, Aygül Karaköse, Bilal Bayraktar, Sena Turgut ve Ramazan Balçiçek’ten oluşan takım  önce Antalya Barosu Takımını saf dışı bırakarak Hatay ve Kahramanmaraş baroları arasında yapılan üçlü finale yükseldi.  Yarı finalde Kahramanmaraş Barosu ile yapılan karşılaşmayı da kazanan Baro Takımımız finale adını yazdırdı.

Statü gereği Kahramanmaraş Barosu ile Hatay Barosu eşleşti. Yapılan bu karşılaşmayı Kahramanmaraş Barosu kazandı.  Baro Takımı ile Kahramanmaraş Barosu bu kez de finalde karşılaştı. Yapılan karşılaşmayı kazanan Adana Barosu Takımı  Akdeniz Bölge Birincisi olarak  Türkiye finalinde kentimizi temsil etme hakkını elde etti.

Baro Başkanı  Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter ve Staj Komisyonu Koordinatörü  Av. Semih Gökayaz, Sayman Av İlknur Önal, Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu, takım direktörü Av. Battal Özer yer aldı.

Hatay Ottoman Otel’de yapılan Akdeniz Bölgesi elemelerinde takımının birinciliği ile gurur duyduğunu ifade eden Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Türkiye Barolar Birliği 2018 stajyer avukatlar kurgusal duruşma yarışmasında Akdeniz Bölgesi Elemelerinde Bölge şampiyonluğunu elde eden ekibini ve emeği geçenleri kutladı.

Av. Küçük, kurgusal duruşma yarışmalarının önemine vurgu yaparak, “Yarışma düzeninde olan bir program ama asıl amacımız, Cumhuriyetimizin temel organlarından yargı erkinin kurucu unsuru savunmanın temsilcisi Avukatı; yargı erginin diğer kurucu unsurları karar ve savunma temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamaktır”dedi.

 ÖDÜLLER DE ADANA BAROSU'NA...

Yarışmanın sonunda : Birinci takıma : kupa, Plaket+cüppe+flash bellek, bir yıllık TBB yayınları aboneliği, ikinci ve üçüncü takımlara kupa, jüri üyelerine plaket, katılan takımlara katılım belgeleri törenle takdim edildi.

Final karşılaşmaları ise; 18-19 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.