Adana Barosu'nu mitinge katılan Başkan Av. Aziz Erbek, Başkan  Yardımcısı Av. M. Hakan Önenli, Yönetim Kurulu Genel Sekreter Üyesi  Av. Yasemin Tanır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Bülent Maraklı, Av. Murat Loğoğlu  ve Adana'dan kaldırılan Otobüsle gelen meslektaşlarımız tarafından temsil
edildi.  Adana Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, Türkiye'de özel yetkili mahkemeler  uygulamasına son verilmesi gerektiğini söyledi.  Erbek,  yurttaşların ömürlerinin yaklaşık yarısının sıkıyönetim veya  olağanüstü hal uygulamaları altında geçtiğini belirterek, "Bu dönemlerin ürünü olarak ortaya çıkan DGM'ler bugün özel yetkili mahkemeler olarak devam etmektedir. Bu mahkemelerdeki görev ve yetki düzenlemesi doğal yargıç ilkesine aykırıdır." dedi.
Erbek, "Bu mahkemeler ve buradaki yargılama usulleri devam ettikçe, demokratik yaşam ve adil yargılamadan bahsetmek inandırıcı olmayacaktır. Bu mahkemelerdeki "tutuklama" uygulamalarına kolay ve sık başvurulabilmesi, genel mahkemeleri de hak ve özgürlükler konusundaki duyarlılık açısından olumsuz örnek olarak etkilemektedir.
Suçsuzluk karinesi ve adil yargılanma hakkın kapsamında savunma hakkının kullanımını engelleyen özel yargılama usulleri, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Bu nedenle, özel yetkili mahkemeler uygulamasına son verilmelidir" diye konuştu.